Assessorament i mediació, al Servei d'Habitatge

Última revisió 16-06-2021 11:18
16/06/2021

El Servei d'Habitatge de la Garriga ofereix informació i assessorament sobre temes relacionats amb el lloguer, ajuts, intermediació o habitatge de protecció oficial, entre altres.

Les persones que tinguin dubtes o necessitin informació sobre temes d'habitatge, poden adreçar-se al Servei d'Habitatge de l'Ajuntament. Allà, se'ls pot informar i assessorar sobre lloguers, rehabilitacions, convocatòries d'ajuts (municipals de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya) i models alternatius d'accés i tinença d'habitatges.

A més també disposen de servei de mediació entre persones propietàries i llogateres en cas de conflicte o impagaments, i d'assessorament en matèria de nous contractes, clàusules abusives, revisió d'hipoteques, etc.

D'altra banda, des del Servei d'Habitatge, també s'ofereix la Borsa d'Habitatge de lloguer, que actua com a mediadora per facilitar i formalitzar els acords sobre contractes d’arrendaments entre persones propietàries i llogateres. Així mateix, també ofereix ajuts per a persones propietàries que lloguin el seu habitatge a través de la Borsa o que l'hagin de reformar amb la finalitat de posar-lo en lloguer a través de la Borsa.

A través del Servei d'Habitatge també es pot tramitar la inscripció al registre de persones sol·licitants d'habitatge amb protecció oficial.