Llegat Raspall

La Garriga commemora, des de l'any 2022, la figura de l’arquitecte Manuel Joaquim Raspall en motiu del seu naixement (24 de maig de 1877) amb l'esdeveniment: “Llegat Raspall. Modernisme del Vallès”.

Durant tres dies, es programen xerrades i visites guiades per conèixer més a fons la vida i obra de Raspall, que va deixar la seva petjada a nombrosos municipis del Vallès (Cardedeu, Granollers, l’Ametlla, Figaró, les Franqueses, Caldes...), però signant la seva obra més rellevant i singular a la Garriga.

La intenció és que Llegat Raspall se celebri cada any, amb l’objectiu de créixer en nombre d’activitats i implicant altres municipis de la comarca.

 

Llegat Raspall 2023

Del 19 al 21 de maig, se celebra la segona edició de les jornades “Llegat Raspall”, que volen apropar tothom l’obra que va deixar a la Garriga.

Les activitats arrenquen divendres 19 de maig al vespre, amb la taula rodona “M.J. Raspall i els espais de l'oci de la burgesia”, que tindrà lloc al Casino. Dissabte 20, es farà l’itinerari guiat “Tot Raspall. Dibuixant una nova Garriga” al matí, i a la tarda, microescenes a Can Raspall. Diumenge al matí, s’ha programat una ruta fotogràfica amb el fotògraf Pepo Segura, una oportunitat per contemplar les obres de Raspall des “d'una mirada fotogràfica” basada en l'anàlisi i l'observació, orientada a entendre les singularitats de l'espai i la importància de la llum. També s'oferirà de nou l’itinerari guiat “Tot Raspall. Dibuixant una nova Garriga”.

App Raspall

Durant les jornades “Llegat Raspall”, es llançarà l’app Raspall, una nova aplicació web que us permetrà conèixer més a fons l’obra de l’arquitecte a través de jocs de descoberta per a infants i persones adultes, informació sobre les seves construccions i mapes.

Trobareu la programació detallada de “Llegat Raspall” al web www.visitalagarriga.cat. Més informació, preus i inscripcions a info@visitalagarriga.cat o al telèfon 610 477 823.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 03-05-2023 13:38