Commemoració del bombardeig

 

El dia 29 de gener de 1939, prop de les 15.00 hores, la Garriga va ser bombardejada per l’aviació feixista italiana al servei de Franco. Dues esquadrilles d’avions Savoia S-79 van deixar caure les bombes sobre el nucli urbà, afectant nombrosos espais, carrers i cases, i causant la mort d’un mínim de quinze persones. La memòria del tràgic bombardeig es va silenciar durant la dictadura franquista.

Molt temps després del bombardeig, l’Àrea de Patrimoni organitza cada any actes de commemoració, amb els quals, a més de fomentar la recuperació i la divulgació de la memòria i la història, pretén generar un procés de reflexió sobre els fets, recuperar i difondre els elements patrimonials relacionats amb el conflicte, dignificar la memòria de les víctimes del bombardeig i les seves famílies, així com la de totes les persones que van patir aquell drama i aconseguir el màxim d’implicació ciutadana en les activitats.

Tot plegat, perquè successos com aquest no es tornin a repetir ni aquí ni enlloc, fem nostre el lema de la commemoració: memòria per la pau.

L'any 2015 es va ampliar la programació amb activitats al voltant del Dia Internacional de la Pau, el 21 de setembre, iniciant així el cicle La Garriga pel Foment de la Pau.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 10-04-2019 13:01