Can Luna, una fàbrica amb molta història

Última revisió 28-06-2017 12:57
06/05/2016

L'Ajuntament de la Garriga ha iniciat recentment un procés participatiu per definir el usos que ha de tenir Can Luna com a centre sociocultural. L'edifici, situat al centre del poble, és un espai amb molta història.

La fàbrica va ser construïda entre el 1930 i el 1934 entre la carretera de Ribes i el riu Congost, al davant de la Sínia. 

El seu propietari, Carlos Luna, es dedicava a la fabricació de teixits de ris i l’any 1930 va arrendar la quadra de la panificadora que havien construït els flequers de la Garriga al carrer Narcís Cortines per ampliar el seu negoci. 

També va construir una nova quadra i va bastir una tanca, i l’any 1936 va traslladar la seva indústria a aquest nou espai. Aquest mateix any, del total de 250 persones obreres que hi havia a la Garriga, 40 treballaven a can Luna.

Actualment, l’edifici ja no acull l’activitat de l’empresa —que segueix activa però s’ha traslladat— i des del 2013 és de titularitat municipal (l’any 2004 l’Ajuntament i els propietaris van signar un acord que ho preveia així).