Campanyes

Campanya Comerç Segur

Aquesta campanya pretén minimitzar les situacions de risc al petit i mitjà comerç de la ciutat, especialment durant la campanya de nadal. Recull consells senzills i pràctics per evitar robatoris i furts.
L’objectiu és minimitzar la possible comissió de robatoris i furts en establiments comercials de la Garriga mitjançant consells senzills i pràctics que us ajudaran a prevenir aquest tipus de fets delictius o, en darrer terme, col.laborar amb la Policia Locall per esbrinar l'autoria dels fets.
La tasca informativa als comerços es complementa també amb un increment de la presència policial en totes les zones de la població on s’ubiquen comerços, ja sigui amb agents destinats a aquesta tasca, o amb un increment de pas de les dotacions policials que habitualment patrullen pels carrers del municipi.

Campanya de prevenció de robatoris de bicicletes

La Policia Local realitza campanyes per prevenir robatoris de bicicletes. Amb aquesta actuació es pretén alertar a la població d’aquesta mena de robatoris, i alhora oferir informació d’utilitat per prevenir-los.

Des del 22 de febrer de 2012, tots els ciutadans i ciutadanes que ho vulguin poden registrar la seva bicicleta. El registre de bicicletes és un sistema de marcatge gratuït, ràpid i còmode, a través del qual es pretén donar al ciutadà una opció per a protegir-se contra el robatori i la compra- venta il·legal de bicicletes que eviti la desaparició de les mateixes o si més no, facilitar la seva localització en cas robatori.

Campanya de prevenció de robatoris al mercat

La Policia Local realitza campanyes per prevenir robatoris al mercat setmanal .Amb aquesta actuació es pretén alertar a la població del perill d’aquesta mena de delictes, i alhora oferir informació d’utilitat per prevenir-los.

Campanya de prevenció amb gent gran

Un dels nostres objectius prioritaris és el benestar de la gent gran, ciutadans més vulnerables als enganys, petites estafes i furts en la seva vida quotidiana . Tanmateix, l’objectiu és prevenir els accidents de trànsit en el col·lectiu de gent gran i transmetre’ls mesures preventives. Es recullen mesures de prevenció bàsiques.
Una bona informació i l'observació de determinades conductes en la vida quotidiana els resultarà de gran utilitat per evitar enganys, estafes o furts, així com per incrementar la seva seguretat vers la mobilitat com a vianant.

Campanya increment seguretat viària

La Policia Local, posa en marxa campanyes per conscienciar a conductors i vianants de la necessitat de respectar les normes de circulació amb l’objectiu de millorar la seguretat viària al municipi i reduir l’accidentalitat.

D’aquesta manera, es pretén incidir en la reducció d’infraccions que són origen d’accidents com les de semàfors, passos de vianants, velocitat, alcoholèmies... així com en l’adopció prèvia de mesures de seguretat que minimitzin els efectes lesius en cas d’accident: ús del cinturó i sistemes de retenció infantil en els vehicles, i ús del casc en les motos i motocicletes.

Campanya de control de soroll en ciclomotors i motocicletes

La Policia Local realitza campanyes per controlar el soroll dels vehicles, especialment de motocicletes i ciclomotors amb l’objectiu de millorar la seguretat en la conducció i la qualitat sonora del municipi, evitant les molèsties ocasionades pel soroll als vehicles i ciclomotors.
Els propietaris o usuaris cal que revisin el motor i les fuites de gasos dels seus vehicles per tal de no superar els nivells màxim de sorolls admesos. És obligatori circular amb el tub d’escapament i un silenciador homologats, mantenir el silenciador en bon estat de conservació, sense cap dispositiu que el faci ineficaç, i respectar el límit de sorolls previst a la normativa.

Campanya de control de transport escolar

En coordinació amb el Servei Català de Trànsit, la Policia Local realitza campanyes dirigides a millorar la seguretat en el transport escolar. Els seus objectius són:

  • Adoptar les mesures correctores adients, per reduir el risc que es produeixin accidents, motivats per deficiències tècniques en els vehicles.
  • Corregir les infraccions de circulació i aquelles relacionades amb la manca d’ús o utilització deficient dels elements de seguretat.
  • Aconseguir que els vehicles de transport escolar acompleixin la normativa legal vigent, respecte als requisits administratius obligatoris, i la resta de normes que regulen la seva activitat.
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 03-05-2019 10:14