La Festa Major ja escalfa motors

Última revisió 02-06-2021 15:48
07/06/2021

L’Ajuntament ja està treballant en la definició de les activitats i actes que conformaran el programa de Festa Major, que enguany se celebrarà en tres espais delimitats per tal d’evitar aglomeracions i arribar a tots els públics.

Per tal d’elaborar aquest programa, s’està treballant amb les entitats del poble, que han fet les seves propostes d’activitats i sobre les quals ja s’hi ha posat fil a l’agulla.

Can Noguera (a l'espai entre les piscines i el pavelló), el pati de Can Luna i la pista de l'Escola Giroi seran els tres espais, delimitats, a l’aire lliure i amb aforament limitat (caldrà fer reserva prèvia per participar a les activitats) on se centrarà el gruix de la Festa Major. No obstant això, el Teatre de la Garriga – El Patronat també acollirà actuacions i espectacles i el solar de la Doma es convertirà en un autocinema.

En quant a les activitats tradicionals, es mantindran el pregó i els Versots, que tindran lloc al teatre i que també es podran seguir en directe en línia. Un any més, també es durà a terme la campanya “Festa lliure, fes-te lliure”, que té l’objectiu de prevenir comportaments sexistes i possibles agressions sexuals durant la Festa Major.

Torna la campanya "Escull el teu Rainbow!"

Aquest estiu, de nou es durà a terme la campanya Escull el teu Rainbow!, una iniciativa del Pla de Prevenció de Drogues i Promoció de la Salut C17 adreçada a joves, que té per objectiu la reducció de riscos i la promoció de la salut durant els vespres i nits de Festa Major.

La campanya pretén oferir als i les joves, en el seu propi espai d’oci nocturn, un servei mòbil d’informació i assessorament sobre sexualitat, salut, diversitat, igualtat, mesures de prevenció de la COVID-19 i convivència, així com de prevenció sobre consum de drogues. També s’oferirà material de reducció de riscos i prevenció.

Així, durant les nits de Festa Major, dos agents de salut es desplaçaran pels espais d’oci i consum propis del jovent realitzant aquesta tasca. 

La Festa Major de la Garriga se celebrarà del 30 de juliol al 3 d’agost.