Ruta teatralitzada pels indrets refugiats a la Garriga durant la Guerra Civil.

Última revisió 25-02-2016 12:06
25/02/2016

Dins dels actes de Commemoració del Bombardeig de la Garriga i de Foment de la Pau, el diumenge 28 de febrer, a les 11 h, s'organitza una ruta guiada i teatralitzada que es centra en el pas i arribada de refugiats a la Garriga durant la Guerra Civil.

"1936-1939, la Garriga plena de refugiats" s'iniciarà davant del refugi antiaeri de l'estació i conduirà les persones participants per diferents espais de la població vinculats amb l'acollida i estada dels refugiats durant el conflicte. Es passarà, per exemple, per la Casa Mercè Pla on noies republicanes cosien uniformes o per la Torre dels ocells, on acollien infants refugiats.

Durant l'activitat, que és gratuïta, diversos personatges oferiran un punt de vista proper i emocionat, combinat amb les explicacions d'un guia que anirà acompanyant al grup durant prop de dues hores.

La Garriga tenia poc més de 3 mil habitants abans de la guerra i va passar a tenir-ne 10 mil, poc abans d'acabar-la ja que acollia persones que fugien de les zones de l'Estat espanyol ja ocupades per les tropes franquistes, gent que escapava dels bombardejos de Barcelona.