Es presenta un llibre sobre les últimes hores de Companys

Última revisió 15-02-2016 13:38
15/02/2016

La Biblioteca Núria Albó acollirà divendres 19 de febrer a les 20 h, la presentació del llibre Retrat d'un magnicidi de Jordi Finestres.

Coincidint amb el 75è aniversari de l’afussellament de Lluís Companys, l’historiador segueix les últimes passes del president republicà hora a hora, pràcticament minut a minut, i recrea un dels episodis més obscurs del passat recent del nostre país: la persecució a França del president electe a l’exili, la seva captura i empresonament i la seva vergonyosa execució per part del bàndol franquista insurgent. 

Una documentadíssima investigació per descobrir qui va posar fi a la vida del president Companys al Castell de Montjuïc. 

Amb il·lustracions de Quim Roser, es llegeix com una intriga absorbent, de trist i cèlebre final, en la qual ressonen amb emoció les últimes paraules del president: “Per Catalunya!”, que Ara Llibres ha publicat a la ‘Sèrie H'’.

Presentarà el llibre el regidor de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de la Garriga, Albert Benzekry, que conversarà amb Jordi Finestres, autor del llibre i Quim Roser, col·laborador.