Mantenir la llum dels infants que han marxat abans d'hora

Última revisió 19-10-2022 11:46
19/10/2022

S'inaugura l'espai dedicat al dol gestacional, perinatal i neonatal, al Bosc de Malhivern.

El dia 15 d'octubre se celebra el Dia Internacional de la mort gestacional, perinatal i neonatal. L’objectiu d'aquest dia és visibilitzar la realitat que viuen les famílies que perden un nadó durant la gestació o al poc de néixer, recordant una realitat que, lluny de ser minoritària, afecta en un 20% dels embarassos.

A la Garriga, per tal de donar suport a les famílies que hagin patit aquesta pèrdua, s'ha creat un espai de dol, un espai de record, en un dels espais naturals que envolta el poble, al Bosc de Malhivern.

El 15 d'octubre es va inaugurar aquest espai, en una trobada que va aplegar una trentena de persones i que va comptar amb la participació de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge. La consellera va posar en valor aquestes “mesures d’acompanyament emocional”, que formen part de “polítiques feministes i dins l’àmbit dels drets sexuals i reproductius”. “Hem de parlar molt més del dol gestacional, la menstruació, el climateri... de tots aquests processos biològics que durant molt de temps la societat patriarcal ha volgut amagar”, va afegir.

L’alcaldessa, Dolors Castellà, va explicar que des de l’Ajuntament es volen establir “espais de consulta, d’informació i sobretot de xarxa, sempre amb l’objectiu d’acompanyar i visibilitzar aquest dol”.

I és que banda de l’espai, es vol oferir a les famílies una sèrie de recursos bibliogràfics i de contactes de xarxes de suport. Només cal adreçar-se a l’àrea de Serveis Personals.

Amb la creació d’aquest racó, la Garriga se suma a la cinquantena de municipis catalans que comptem amb espais de dol gestacional, perinatal i neonatal.