Espai de dol gestacional, perinatal i neonatal

La Garriga té des des 15 d'octubre de 2022 un espai de dol gestional, perinatal i neonatal situat al Bosc del Malhivern al costat de la plaça Narcisa Freixas.

 

 

Es va crear a petició de famílies que han patit una pèrdua durant l'embaràs, el part o poc després del naixement, amb l'objectiu de visibilitzar i fer un reconeixement a totes les persones que conviuen amb aquesta situació.

A l'espai hi ha una placa commemorativa i s'hi poden penjar estrelles personalitzades. Des de l'Àrea d'Acció Social s'ha editat un document amb un recull bibliogràfic. Les famílies poden trobar grups de suport, la majoria dels quals es porten des de associacions. Les més properes a la Garriga són:

-Anhel Vallès: associació de famílies en dol del Vallès - www.anhelvalles.org

-Petits Amb Llum - www.petitsambllum.org

-A Contracor: associació de dol per interrupció de l'embaràs - www.acontracor.com

També trobaran suport i assesorament sobre el tema a través de les llevadores: Des de l'ASSIR - centre d'atenció sexual i reproductiva de Granollers - i mitjançant les seves llevadores que atenen al CAP de la Garriga (Rosa, Mercedes i Assumpta).  

Què és la mort gestacional, perinatal i neonatal?

Es considera mort gestacional, perinatal i neonatal les pèrdues que es donen durant l’embaràs o en el moment posterior del naixement. És a dir, pèrdues durant la gestació, ja sigui en les primeres setmanes d’embaràs, o en gestacions a partir de les 22 setmanes (considerades morts fetals tardanes), durant el naixement, o les morts dels nounats fins als 28 dies de vida.

Sol·licitud de la caixa de l'Espai de Dol

A través d'aquest formulari, es vol oferir, a la ciutadania, la possibilitat de rebre la caixa de l'Espai de Dol

Informació bàsica sobre protecció de dades

L’Ajuntament de la Garriga tractarà les seves dades com a responsable del tractament per atendre els suggeriments, comentaris o queixes i donar-hi resposta. Les dades es tractaran en base al seu consentiment (art. 6.1.a RGPD)  i no es comunicaran a altres persones. Podrà exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, sol·licitud de limitació del tractament i oposició al tractament adreçant-se a l’Ajuntament de la Garriga. Pot consultar informació addicional i detallada sobre el tractament de les dades en aquest enllaç

Si voleu veure la informació sobre l'Avís Legal cliqueu aquí.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 22-09-2023 12:54