La carpa del Punt Lila serà itinerant per Festa Major

Última revisió 29-07-2021 12:16
28/07/2021

Durant la Festa Major hi haurà una carpa del Punt Lila itinerant pels diferents espais que acullen activitats.

La carpa se situarà en els següents espais i horaris:

  • Dissabte 31 de juliol: Can Luna, de 20 a 01 h.
  • Diumenge 1 d'agost: Escola Giroi, de 20 a 01 h.
  • Dilluns 2 d'agost: Pavelló de Can Noguera, de 18 a 23 h.

L'objectiu del Punt Lila és sensibilitzar, prevenir, detectar i atendre víctimes de violència masclista. A banda de poder donar una atenció especialitzada, també es fan activitats de sensibilització, mitjançant dinàmiques adaptades a totes edats, centrades en la identificació de les violències masclistes i en el plaer femení, tan invisibilitzat. S'hi podran trobar materials com el "kit del plaer".

Protocol d'abordatge de les violències masclistes

Aquest any la Garriga torna a comptar amb un protocol d'abordatge de les violències masclistes durant la Festa Major, per atendre tot tipus de violències masclistes, en qualsevol àmbit. Amb el protocol es vol contribuir a l'erradicació de les violències masclistes, donar una resposta social i institucional al fenomen i establir els circuits d'antenció.

El model d'abordatge és molt ampli, ja que es té en compte tots els nivells d'atenció que estableixen les lleis: la prevenció, la detecció, l'atenció i la recuperació. Un dels elements clau per aquesta tasca és la campanya "Festa Lliure, Fes-te Lliure", que compta amb cartells, braçalets, bosses, així com altres elements, on, a banda de diferents missatges sensibilitzadors, també es dona a conèixer el telèfon d'atenció.