Visites al camp d'aviació i per descobrir la presència de les Brigades Internacionals

Última revisió 16-02-2022 20:49
18/02/2022

Aquest cap de setmana el Centre de Visitants et permetrà descobrir la presència de les Brigades Internacionals a la Garriga durant la Guerra Civil i conèixer el camp d'aviació de Rosanes, que ja forma part de la Xarxa d'Espais de Memòria Democràtica de Catalunya.

Les dues activitats s'emmarquen en els actes de commemoració del 83 aniversari del bombardeig a la Garriga durant la Guerra Civil.

D'una banda, dissabte, a les 11 hores, es farà la ruta guiada "Per la llibertat del món. Les Brigades Internacionals a la Garriga", mentre que diumenge, també a les 11 hores, tindrà lloc l'itinerari guiat al camp d'aviació de Rosanes.

Les places per totes dues activitats, de pagament, són limitades i cal inscriure's al 610477823 o al correu info@visitalagarriga.cat.

Adhesió a la Xarxa d'Espais de Memòria Democràtica

Les visites d'aquest cap de setmana coincideixen amb l'adhesió, ja definitiva, de la Garriga a la Xarxa d'Espais de Memòria Democràtica de Catalunya, com a titular del Refugi Antiaeri de l’Estació, així com del Camp d’Aviació de Rosanes. Aquesta integració es va aprovar en el plenari del mes de desembre passat.

L'adhesió es formalitza després de la signatura del conveni per part de l'alcaldessa, Dolors Castellà, i la consellera de Justícia i presidenta del Memorial Democràtic, Lourdes Ciuró.