Veniu a (re)descobrir el Rec Monar!

Última revisió 25-10-2021 13:49
26/10/2021

Aquest diumenge 31 d’octubre a les 10 h del matí, s'organitza una ruta guiada per presentar la nova Estació d’Interpretació del Rec Monar.

La ruta sortirà des de l’aparcament del Parc dels Pinetons i servirà per donar a conèixer aquesta nova instal·lació situada al camí del riu, a la zona de la Passola.

El Rec Monar (i el camí ral) són unes infraestructures històriques de gran importància, que han condicionat durant segles la forma de la Garriga i també la vida de les persones que hi vivien. Però, més enllà d’això, allà on s’han conservat amb la seva forma original, ens mostren una capacitat d’integració al medi que dista molt de tot el que hem fet a partir de finals del segle XIX i que ens ha portat a l’actual moment d’emergència climàtica.

Amb aquesta ruta (i amb l’estació d’interpretació), i amb el guiatge de Jordi Puig, es vol mostrar que hi ha altres maneres de relacionar-nos amb l’entorn que ens acull, des de la igualtat, des de la necessitat de ser conscients que només som un element més dins de l’ecosistema. I també es proposarà a les persones participants (i a tothom qui visita l'estació) que es converteixin en agents de canvi, en activistes ambientals, a través de la participació en les xarxes socials.

Inscripcions a info@visitalagarriga.cat i al 610477823.

Passejada pel Rec Monar
Passejada pel Rec Monar