Apropar el coneixement de la societat catalana

Última revisió 05-02-2019 14:58
07/02/2019

L'àrea de Serveis de Socials de l'Ajuntament posa en marxa, aquest febrer, el Mòdul C, un projecte que ajuda les persones nouvingudes a conèixer la societat catalana.

El Mòdul C inclou 10 sessions de dues hores, impartides per diferents tècnics del consistori. La primera sessió, de presentació, va tenir lloc el dia 5 de febrer a la sala de plens de l'Ajuntament. En properes trobades, es tractaran temes com la salut, l'habitatge, l'emprenedoria, els esports, l'educació, la igualtat i la cooperació, la cultura o la història.

El Mòdul C, que s'imparteix un cop l'any, forma part d'un programa, el Servei de Primera Acollida, que prové de la Generalitat i que també inclou els Mòduls A i B. Aquest servei contempla un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes al territori. Inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

Pel que fa als altres dos mòduls, l'A ofereix l'oportunitat d'aprendre català i castellà i va a càrrec d'un professor de l'Escola Municipal d'Educació. El B dóna coneixements laborals i es fa al Servei d'Ocupació de Granollers.

Els usuaris i usuàries del Mòdul C són majoritàriament persones estrangeres que han fet una entrevista de primera acollida, ja estan fent el mòdul A i estan treballant en el seu arrelament social.

Mòdul C
Mòdul C