Commemorem el Dia del Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal

Última revisió 06-10-2023 18:55
28/09/2023

Durant el mes d’octubre, s’han programat diverses activitats per commemorar el Dia Internacional del Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal.

El 15 d’octubre és el Dia Internacional del Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal i a la Garriga es vol commemorar la data amb una sèrie d’activitats i actes.

El 6 d’octubre, s’organitza un taller d’estels per a l’Espai de Dol gestacional Gestacional, Perinatal i Neonatal de la Garriga, ubicat al bosc de Malhivern. Es farà al taller de l’EMAD, a Can Xic Corder. Es tracta d’una activitat dirigida a famílies que han patit una pèrdua gestacional, neonatal o perinatal i a infants que hi vulguin col·laborar. Per a aquests, es farà una explicació adaptada del que és el dol.

El mateix dia 15 d’octubre, l’Ajuntament s’il·luminarà de blau i rosa per commemorar l’efemèride.

La Biblioteca Núria Albó ha programat per al dia 19 la xerrada-taller “Abraçant el dol Gestacional i Neonatal”, a càrrec de Noelia Sánchez, terapeuta de dol de l’entitat Cor a Cor.

A més, la biblioteca també oferirà, del 6 al 21 d’octubre, una exposició de llibres i lectures recomanades per acompanyar i entendre el dol gestacional, perinatal i neonatal.

L’acte que culminarà la commemoració tindrà lloc el dia 21 d’octubre, a l’Espai de Dol gestacional Gestacional, Perinatal i Neonatal del bosc de Malhivern. Allà, es renovaran els estels per donar veu i reconeixement a aquests nadons. Hi participaran l’alcaldessa, Meritxell Budó, el regidor d’Acció Social, Carlos Martín i la Secretària de l’Associació Petits amb Llum. A més, comptarem amb la presència del grup musical garriguenc Gertrudis i el cor KantiKune.