Celebrem el Corpus!

Última revisió 01-06-2021 11:18
28/05/2021

Els dies 5 i 6 de juny, la Garriga celebra Corpus i, un cop més, la festa haurà de repensar-se degut les mesures de contenció de la pandèmia. Malgrat això, la intenció és que la ciutadania pugui seguir gaudint d'aquesta festa tradicional, això sí, d'una manera diferent.

Abans dels dies 5 i 6, però, la festa començarà a escalfar motors dissabte 29 de maig, a les 19 h, amb la inauguració de l'exposició del Concurs de cartells de Corpus, a Can Raspall. La mostra es podrà visitar les tardes de 17 a 20 h, fins al dia 5 de juny.

A més, el 35è Concurs Popular d'Aparadors de l'ASIC donarà colors als comerços del poble, sota el lema "La Garriga floreix amb el Corpus". Els aparadors decorats es podran veure de l'1 al 6 de juny.

Els dies 2, 3 i 4, a l'Ajuntament, es podrà veure la instal·lació creada per alumnes del taller d'infants de l'EMAD "L'empremta de les flors". I també el dia 3, no us perdeu la façana de l'EMAD, que lluirà engalanada amb motius florals.

Cultura i flors

El Corpus, festa religiosa de tradició pagana, enguany, oferirà un espai per a la cultura popular, davant la impossibilitat de fer activitats al carrer. Així, el Teatre de la Garriga - El Patronat acollirà l'espectacle Phantasticum, dirigit per Albert Vilar, un espectacle teatralitzat de música, cant, dansa i cultura popular protagonitzat per les entitats de cultura tradicional i popular garriguenques. Es faran passis tant dissabte com diumenge i les entrades es poden reservar al web del teatre.

El Centre de Visitants també se suma a la celebració del Corpus amb l'activitat familiar "Preparem la catifa". Cal inscripció prèvia a info@visitalagarriga.cat o al telèfon 610 477 823.

Dissabte a les 17 h, el cor Kantikune farà el concert  Requiem a la parròquia de Sant Esteve.

Les flors tampoc faltaran aquest any, amb una catifa central a la plaça de l'Església, que lluirà diumenge. I serà també en aquesta mateixa plaça, on tindrà lloc una actuació molt especial: des del balcó de l'Ajuntament, diferents corals garriguengues interpretaran la Cançó de Corpus amb què l'any passat l'escena musical de la Garriga va voler mantenir viva la tradició. Aquesta commemoració del Corpus també comptarà amb l'actuació dels gegants i un ball homenatge.

Diumenge a la tarda també es lliurarà el premi del Concurs de Cartells de Corpus 2022 i hi haurà un concert de sardanes al Passeig, amb la Cobla Jovenívola de Sabadell. L'acte servirà per estrenar la sardana Corpus a la Garriga, d'Antoni Guinjoan. Com que l'aforament és limitat, cal fer reserva prèvia al correu agrupaciosardanistalagarriga@gmail.com, indicant nom, cognoms i telèfon de cada persona inscrita.