Campanya de control a patinets

Última revisió 10-05-2021 11:16
13/05/2021

La Policia Local va realitzar la setmana passada una campanya intensiva de control dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) centrada bàsicament en la circulació de patinets elèctrics.

En total, es va informar 29 persones conductores de patinets i no es va haver d'imposar cap sanció. Els controls es van fer de forma itinerant a diversos punts com l'avinguda de la Generalitat, la Carretera Nova, la Plaça del Silenci, el Passeig Congost, la Plaça de Can Dachs, l'avinguda Jacint Verdaguer, el carrer Banys, el Pont de la Doma, el carrer Figueral i la ronda del Carril.

Cal recordar que els VMP (Vehicles de Mobilitat Personal) són vehicles (no ciclomotors) que poden anar a una velocitat màxima de 25 km/h, i en els qual només hi pot anar una persona. La imatge que solem veure de dues persones movent-se en el mateix patinet és una infracció. Així mateix, hi ha un seguit de condicionants a la normativa que cal tenir sempre presents:

  • els menors de 12 anys NO poden anar amb patinet
  • els joves d'entre 12 i 16 anys NOMÉS poden circular per zones de 20 km/h, i no pels carrers en general
  • l'ús del casc ÉS obligatori.

Però una de les qüestions més importants que cal recordar sempre és que els patinets elèctrics mai poden circular per les zones de vianants ni per les voreres. I fora de la ciutat, tampoc  poden circular per les vies interurbanes.