El PAM marca les línies estratègiques per la Garriga dels propers 4 anys

Última revisió 09-11-2023 13:31
03/11/2023

El Pla d’Actuació Municipal per al mandat 2023-27, el full de ruta que marcarà l’acció de govern, es presenta aquest mes de novembre a la ciutadania, després d’incorporar-hi les propostes recollides.

L’equip de govern de l’Ajuntament de la Garriga ja té enllestit el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2023-27, el document que marcarà les accions estratègiques a dur a terme durant el mandat.

Aquest matí, s'ha presentat el roda de premsa.

El document es distribueix en quatre grans eixos, que recullen les accions més concretes i que volen garantir un avenç del poble cap a un futur centrat en l’atenció a les persones i el lideratge urbà.

Per aconseguir això, les accions recollides en el PAM  treballaran sota set premisses: eficàcia, confiança, solvència, diàleg, compromís, justícia social i consciència ambiental.

A més, les propostes també tenen en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), com la fi de la pobresa, fam zero, educació de qualitat, igualtat de gènere, treball digne o acció climàtica, entre altres.

Accions a destacar

Entre les accions més destacades d’aquest full de ruta del govern municipal s’hi troben propostes que compten amb un gran consens, tals com la construcció d’un nou tanatori, la construcció d’habitatge social de lloguer, l’aprovació del POUM o el desenvolupament de les comunitats energètiques, entre altres.

En aquest sentit, l'alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, ha manifestat la intenció de fer realitat el nou tanatori i els pisos de lloguer social "en la primera part del mandat". El tanatori, ha explicat Budó, "tindrà les dimensions i localització adequades a les necessitats de la Garriga". Sobre l'habitatge social, ha recordat que la Garriga rebrà uns 450.000 euros de fons Next Generation per invertir en aquest projecte i que la licitació i l'inici de la construcció "es faran al llarg de 2024".

"El PAM s'ha definit i treballat des del consens"

Meritxell Budó, alcaldessa

Propostes ciutadanes

L’elaboració del PAM ha estat un procés participatiu, en què la ciutadania va poder fer les seves aportacions i propostes, tant de manera presencial, en les trobades que es van celebrar en el mes de setembre on van participar unes 120 persones, com a través de butlletes i urnes, o en línia.

En total, es van recollir 256 aportacions ciutadanes. D’aquestes, un 85 % han estat incorporades (la majoria ja estaven previstes en el document inicial) i un 15 % s’han descartat.

Des de l’equip de govern, es mostra una gran satisfacció per la gran coincidència de propostes ciutadanes amb punts que ja estaven previstos en el primer esborrany del PAM. També s'han destacat les noves propostes incorporades.

"L'elaboració d'aquest PAM s'ha fet escoltant la ciutadania, que en molts casos ha reflectit les propostes que ja recolliem en la nostra primera proposta de document"

Álex Valiente, segon tinent d'alcaldia

Web de seguiment

Per tal de poder fer el seguiment i avaluació del compliment del PAM, properament es crearà un web on es podrà observar l’assoliment de les diferents propostes.

De moment podeu consultar totes les propostes a l'apartat del web corporatiu

Et pot interessar