Ajuts per facilitar l'accés a l'habitatge i per al lloguer per a persones grans

Última revisió 02-03-2022 09:57
02/03/2022

Obertes les convocatòries per a sol·licitar ajuts municipals per a facilitar l'accés a l'habitatge i subvencions per al pagament del lloguer per a persones grans.

D'una banda, des del 15 de febrer i fins al 20 de novembre, es pot presentar la sol·licitud per optar als ajuts municipals per a facilitar l'accés a l'habitatge, a través de la seu electrònica.

L'objectiu és ajudar a finançar les despeses relacionades amb les fiances, mensualitats avançades del lloguer, honoraris de la immobiliària, l’alta dels subministraments o la mudança, a les persones i famílies que ho necessitin.

L’ajut el poden sol·licitar les persones que hagin formalitzat un contracte de lloguer entre el 16 de novembre de 2021 i el 15 de novembre de 2022.

Ajuts al lloguer per a persones grans

D'altra banda, també s’ha obert la convocatòria de subvencions per al pagament del lloguer per a persones grans corresponent a l’any 2022.

Aquestes subvencions es destinen a les persones físiques que, a l'any natural de la convocatòria, tinguin 65 anys o més (nascudes fins el 31/12/1957) i que siguin titulars d'un contracte de lloguer de l'habitatge que constitueixi el seu domicili habitual i permanent en el territori de Catalunya.

El termini per presentar les sol·licituds comença el 25 de febrer i finalitza el 29 d'abril de 2022. 

Cal que els imports màxims de lloguer mensual siguin de 800 €. En cas que a la unitat de convivència hi hagi alguna persona amb mobilitat reduïda reconeguda l’import màxim del lloguer mensual és de 900 €.

Com i on s’han de sol·licitar:

  1. A l’OAC de l’Ajuntament, amb cita prèvia.
  2. Telemàticament (amb certificat digital) a la web de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Si es tracta d'una persona sol·licitant del Vallès Oriental també pot registrar la seva sol·licitud amb la documentació requerida al Registre electrònic del Consell Comarcal.

Per a més informació, cliqueu en aquest enllaç, o escriviu un correu a habitatge@ajlagarriga.cat.