Torna la Fira de la Botifarra

Última revisió 06-03-2019 10:40
22/02/2019

La Garriga acollirà, per vuitè any consecutiu, la Fira de la Botifarra, durant els dies 9 i 10 de març. L’esdeveniment estarà ubicat al centre del municipi enllaçant la plaça de l’Església, el carrer Centre, el carrer Banys i la plaça Can Dachs.

Aquesta 8a edició estarà carregada de novetats, amb un canvi de format que no deixarà indiferent el públic assistent. Es pretén en tot moment promocionar el municipi i el comerç local amb un dels seus productes més destacats: la botifarra.

L’esdeveniment apostarà per tres grans línies principals: la gastronomia, el modernisme i el termalisme. La gastronomia estarà present durant tota la jornada amb degustacions, tasts, i activitats relacionades amb aquest món. Pel que fa al Modernisme, es realitzaran diferents rutes guiades en què es veurà la relació evident entre el municipi i aquest moviment. Finalment, el termalisme també tindrà el seu espai: es realitzarà una calderada en què s’hi couran botifarres amb aigua termal, diumenge al matí.

Durant aquest cap de setmana, cansaladeries i establiments de restauració del municipi participaran de manera activa, creant tapes i degustacions a partir d’aquest producte de qualitat i de proximitat. Estaran ubicats a la plaça de l’Església, punt central de l’esdeveniment. D’altra banda, artesans gastronòmics oferiran els seus productes als visitants al llarg del carrer Centre i el carrer Banys.

Aquests dos dies hi haurà un ampli programa d’activitats i actes vinculats al món de l’elaboració i la degustació de la botifarra. Com a acte estrella hi podrem trobar la inauguració de la fira amb la cuinera de renom Ada Parellada, del restaurant Semproniana. Seguidament, la cuinera farà un showcooking on prepararà tres tapes amb botifarra de la Garriga. Una d’aquestes, la Tapa Solidària, es podrà adquirir durant tot l’esdeveniment i els guanys que generi seran destinats a una entitat benèfica del municipi.

Una de les novetats d’aquesta edició serà la bombolla dels gustos, una gran cúpula de fusta on es podrà degustar la botifarra de la Garriga en forma d’entrepà.

Durant tot el cap de setmana, la plaça de Can Dachs estarà dedicada als infants, amb jocs, tallers gastronòmics i creatius, un inflable i moltes activitats.

El programa, que podeu consultar de forma detallada al web www.firadelabotifarra.cat, també inclou concerts, cercaviles, visites guiades, sessions de DJ i molts altres actes.