S'adjudica el contracte del porta a porta

Última revisió 28-10-2021 11:45
28/10/2021

En la sessió plenària del mes d'octubre, s'ha aprovat l'adjudicació del contracte i la disposició del crèdit per la implantació del servei de recollida de residus porta a porta.

El contracte s'adjudica a l'empresa Cespa, per un import total de prop de 14 milions d'euros.

La regidora de Medi Ambient, Neus Marrodan, ha explicat que aquest és "el tràmit que dona el punt de sortida a començar a treballar ja en ferm amb el porta a porta". La regidora ha citat l'informe de la mesa de contractació, que explica que la proposta de l'empresa "prima que la ciutadania rebi un servei de qualitat i que s’executi amb criteris d’eficiència i eficàcia", que "aporta alhora coneixement detallat del municipi i experiència en serveis de recollida de residus porta a porta" i "que supera les expectatives fixades en el plec de prescripcions tècniques". En aquest sentit, Marrodan ha posat com a exemple que l'empresa adjudicataria amplia dies recollida a l'estiu i ofereix servei d'atenció al ciutadà per web i per telèfon, entre altres propostes.

Des de Junts per la Garriga, Carlota Torné ha remarcat el cost i la inversió que caldran per adaptar el sistema i ha manifestat que caldrà "una important campanya informativa i molta pedagogia per part de l'Ajuntament". Malgrat això, ha destacat el paper del nou model "cap un desenvolupament més sostenible" i "per aprofundir en la consciència de la ciutadania sobre la problemàtica dels residus".

Pep Tarradas, de la CUP, ha declarat que "el porta a porta no només és positiu, sinó gairebé un deure", però ha justificat l'abstenció del seu grup "perquè només s'ha considerat la gestió privada com a única gestió viable".

 Álex Valiente, regidor del PSC, ha posat el seu grup a disposició de l'equip de govern per fer "la part més farragosa del procés, que és la comunicació i fer pedagogia, perquè tots els canvis generen malestar".

En la mateixa línia, el representant de Ciutadans, Ángel Guillén ha mostrat la seva preocupació per "la campanya publicitària que cal fer", ja que "hi ha molt desconeixement entre la població i quan hi ha canvis, sempre hi ha recança".

L'adjudicació s'ha aprovat amb els vots favorables de l'equip de govern, Junts per la Garriga, PSC i Ciutadans, i amb l'abstenció de la CUP.