Per a una gestió sostenible dels recursos

Última revisió 20-11-2020 12:13
20/11/2020

La Garriga s'adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb activitats presencials i telemàtiques del 21 al 29 de novembre.

La deixalleria municipal acollirà l’activitat Jo RNova, i Tu?, que promou la reutilització d’objectes en bon estat per a la seva posterior comercialització mitjançant les entitats d’inserció socio laboral de persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió que estan adherides al projecte. A l'escola ISCAT  es farà, el dia 27 de novembre, el taller "El menjar no es llença".

Paral·lelament s'ha creat un portal que recull més de 40 recursos entre infografies, vídeos, reptes, webinars i l'estrena d'una websèrie de 9 capítols. No és un catàleg de recursos sinó com una narració que permet entendre la problemàtica dels residus invisibles i la importància de la prevenció dels residus a mida que anem descobrint el conjunt de recursos (sigui per temes o per tipus d'activitats).

La Setmana neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. 

Els seus objectius principals són:

  • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

 

Setmana Prevenció
Setmana Prevenció

Enllaços