Canvi de temps per Nadal

Última revisió 23-12-2020 13:14
23/12/2020

Després d'una segona quinzena de desembre poc freda, la cosa canviarà aquests últims dies del 2020, coincidint amb l'arribada de les festes nadalenques. 

Segons les previsions del meteoròleg de la Garriga, Martí Oliveras, a finals de setmana una massa d'aire molt fred es despenjarà del pol Nord i abraçarà bona part d'Europa, portant temperatures més baixes del que tocaria a casa nostra a partir de divendres. Els termòmetres cauran en picat durant el dia de Nadal i el matí de Sant Esteve serà gèlid. Tant que, amb molta probabilitat, serà el més fred d'aquest any que està a punt d'acabar. Fins ara, la mínima del 2020 al centre de la Garriga és de +1,7ºC. Qui tampoc faltarà a la cita, com és habitual aquí a la Vall del Congost, serà la Saligarda. 

Més enllà d'aquest fred intens, amb màximes que es mouran entre els 5 i els 10ºC al poble, també s'esperen alguns ruixats durant la nit i el dia de Nadal (en forma de neu al Montseny, potser no gaire lluny del poble). Sant Esteve i diumenge continuaran amb un fred molt viu però sec, és a dir, amb domini del sol. A més llarg termini, la setmana que ve sembla que podrien tornar els ruixats i el fred s'accentuaria encara més, per una segona glopada d'aire molt fred procedent de latituds àrtiques. Si això acabés passant, entraríem en un escenari de neu a cotes baixes o molt baixes.