Arriba a la Biblioteca una exposició sobre el tritó del Montseny

Última revisió 16-10-2020 13:55
16/10/2020

La Biblioteca Núria Albó acollirà del 16 al 31 d'octubre l'exposició “El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!”.

La mostra pretén presentar, de forma divulgativa, els valors del tritó del Montseny la conservació, la seva problemàtica i les solucions suggerides des del projecte Life Tritó Montseny.

El tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) és un organisme únic i endèmic del Montseny. Malauradament, es considera un dels amfibis més amenaçats d’Europa: les seves poblacions són escasses i l’hàbitat que ocupa, molt limitat. Resulta molt vulnerable als efectes del canvi climàtic. La Unió Internacional per la Conservació de la Natura (IUCN) l’ha catalogat com “en perill crític”.

El projecte Life Tritó Montseny neix de la necessitat de protegir-lo a través d'una cinquantena d'accions que es duen a terme bàsicament al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, així com en tres centres de cria. La Diputació de Barcelona coordina aquest projecte, en què també participen com a socis la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, Forestal Catalana i el Zoo de Barcelona.

Aquesta exposició arriba a la Garriga després de passar per diferents municipis de la Reserva de la Biosfera del Montseny

Es podrà veure divendres i dissabte de 10 a 13.30 h i de dilluns a dijous de 16.30 h a 20 h.