Actuacions diverses a la via pública

Última revisió 18-02-2021 11:22
18/02/2021

En les darreres setmanes, s'han dut a terme actuacions en diversos punts de la via pública per tal de millorar-ne la senyalització, l'aparcament o la vegetació.

Des de finals de gener, la Garriga disposa d'una nova zona d'aparcament gratuïta i sense limitació horària a la plaça dels Tres Tombs, després d'assolir un acord de lloguer amb la propietat del solar ubicat en aquesta zona per quatre anys. L'objectiu és facilitar l'arriba a peu fins al centre per a les persones que venen a la Garriga des del nord, alhora que afavorir la rotació dels aparcaments al centre i agilitzar l'ús de la zona blava. Als Tres Tombs es mantindrà el paviment de sorra i es millorarà l’enllumenat i la connexió a peu fins al carrer de Can Noguera.

Pel que fa a l'aparcament de la Fournier, l'Ajuntament n'ha renovat el lloguer, per un any més, després que la propietat hagi ajustat el preu, amb un petit increment respecte al que s'ha estat pagant els darrers sis anys, assumible pel consistori. 

En l'apartat de senyalitzacions, s'ha començat a repintar la senyalització horitzontal de diversos carrers, amb pintura antilliscant homologada. En la primera fase, es treballa en els carrers Vulcà, Priora Xixilona, Jacint Verdaguer, Ramon Ciurans, Martí l'Humà, Moncau i la N152Z.

A més, s'està actuant per millorar el camí escolar a l'Escola Puiggraciós, ampliant la zona de vianants al carrer Pere Ballús, mesura que s'afegeix a la prohibició de circulació de vehicles de baixada, durant la franja d'entrada al matí i de sortida a la tarda, i a la implantació del sentit únic de l'Avinguda Catalunya.

En la mateixa línia, s'està pintant la ruta escolar en bicicleta fins a l'Institut Manuel Blancafort, com a col·laboració amb el projecte BTT Blancafort. També s'estan buscant bicicletes i voluntariat.

Millores en la vegetació

Pel que fa als treballs relacionats amb la vegetació del municipi, s'estan millorant els escocells dels plàtans de la carretera de l'Ametlla, entre la carretera Nova i el carrer dels Banys, obrint-los, regenerant-ne el sòl, i protegint els troncs amb cilindres per evitar el xoc de vehicles que hi aparquin.

En aquesta línia, el Viver de Bell-lloc ha replantat, una cinquantena d'arbres en diversos carrers i places del municipi, en substituació dels que han quedat malmesos per inclemències meteorològiques o per malalties.

Finalment, també s'ha iniciat la neteja de la llera sota els ponts del torrent del Malhivern, per tal d'evitar perills en cas de noves pluges. Posteriorment, també es repararan els ponts.

D'altra banda, a finals de gener van començar les obres a l'entorn del cementiri de la Doma, per tal de millorar l'accessibilitat al recinte. També s'impermeabilitzaran les teulades i es refaran les façanes dels nínxols