Nit de la sardana a la Garriga

Última revisió 04-07-2022 13:19
05/07/2022

Aquest divendres 8 de juliol, l'Agrupació Sardanista la Garriga ha preparat un seguit d'actes que conformaran la primera Nit de la Sardana.

La diada començarà a les 7 del vespre a la Fundació Maurí, que acollirà la conferència Qui canta els seus mals espanta a càrrec del divulgador musical David Puertas. El ponent farà una aproximació a les sardanes més conegudes i populars pel públic amb motiu del concert que per Festa major es programarà a la Garriga. Aquest concert porta per títol Catalunya: terra de cants i serà a càrrec del tenor Andreu Miret i la cobla Maricel. La conferència és un acte introductori al gran concert de festa major i acabarà amb una copa de cava als jardins de la Fundació, equipament que podrà visitar-se lliurement.

A les 9 del vespre, a la plaça de l’Església, l’organització posarà taules i cadires a disposició de tothom que vulgui portar el sopar de casa per menjar plegats a l’espera que comenci la ballada de sardanes. L’Agrupació convidarà al beure.

Serà a partir de dos quarts de 10 de la nit quan la cobla Mediterrània iniciarà la ballada de sardanes, tot interpretant, en primer lloc, la sardana Col·legues en homenatge al recentment desaparegut Jesús Ventura, compositor i comunicador sardanista. Jesús Ventura va ser qui l’any 2018 va fer l’adaptació per a cobla dels Goigs a la Mare de Déu de Puiggraciós.

Durant la ballada tindrà lloc un concurs de colles improvisades. La darrera peça que la cobla Mediterrània interpretarà serà el conegut Ball de Rams.

Et pot interessar