Les Jornades Modernistes recuperen el ball d'envelat i porten el sopar al Passeig

Última revisió 29-09-2023 13:48
05/10/2023

Exposicions, actuacions, xerrades, circuits termals, microvisites, fira d’artesania, un sopar al Passeig del 1900, el ball d’envelat... Tornen les Jornades Modernistes de la Garriga, del 13 al 15 d’octubre.

Les Jornades Modernistes de la Garriga, que se celebren del 13 al 15 d’octubre, arriben a la 12a edició amb algunes novetats.

Les primeres tindran lloc el mateix dia de la inauguració. I és que després d’una xerrada dedicada al termalisme i l’estiueig, a la Casa Colom (Passeig, 39), les jornades arrencaran amb un sopar popular, que tindrà lloc al Passeig, davant del Teatre de la Garriga – El Patronat, organitzat per l’Associació la Garriga Modernista amb el suport de l’Agrupació Sardanista de la Garriga.

Tot seguit, la Puntual Folk oferirà un concert que ens traslladarà a un ball d’envelat de principis del segle XX, amb temes ballables típics del noucentisme que ens permetran conèixer anècdotes de l’època modernista i el fenomen dels indians.

Ja dissabte, entre les activitats programades hi ha la Fira Modernista, amb parades de marxants i artesania, els circuits termals als hotels Balncafort i Termes, les microvisites a l’Illa Raspall, les escenes teatralitzades Seducció modernista, dinamitzacions de carrer, itineraris guiats, concert de pianola...

També es faran dues xerrades: una dedicada al menjar fora de casa, per conèixer el paper de les fondes, hostals i hotels en la transformació de la Garriga, i una altra sobre el teatre líric modernista al municipi.

Al migdia, una passejada modernista convidarà tothom qui vulgui a passar pels carrers del centre de la Garriga vestit d’època.

A la tarda, els jardins de l’Asil Hospital acolliran una ballada de sardanes modernista, amb Lluïsos Cobla, i es representarà en un espai singular l’obra Ventura, un espectacle que ens transportarà a la vida privada d’una família de començaments de segle XX.

Tornen les Festes del Bosc i la desfilada

Dues cites que no poden faltar, diumenge, seran les Festes del Bosc, organitzades per per l’Àrea de Cultura i Societat de la Fundació Universitària Martí l’Humà (FUMH), amb xerrades, música, teatre, tallers i exposicions, i la desfilada modernista, a la plaça de l’Església.

Escalfant motors amb activitats prèvies

Tot i que les jornades se celebren del 13 al 15 d’octubre, per anar obrint boca, aquest cap de setmana, s’han programat algunes activitats prèvies.

Així, divendres 6 d’octubre, membres del taller de costura modernista passaran per les residències de gent gran, lluint vestuari modernista. També s’inaugurarà una exposició de roba infantil modernista, a Can Raspall.

Dissabte 7 d’octubre, es farà una passejada modernista pel mercat amb la col·laboració de l’associació de la Garriga Modernista i a la tarda es projectarà la pel·lícula Sufragistas al Cinema Alhambra.

Trobareu tota la programació detallada de les Jornades Modernistes a www.visitalagarriga.cat.

Et pot interessar