L'entitat Passaltpas amb el Voluntariat per la Llengua

Última revisió 04-03-2024 11:25
06/03/2024

L’entitat Passaltpas ha signat un acord de col·laboració amb l’Oficina de Català pel que fa al Voluntariat per la llengua, per difondre no només la llengua, sinó també la cultura.

Les entitats i associacions del poble participen en el VxL de diverses maneres: difonent el programa, sent Punt de Trobada del VxL, aportant persones voluntàries i aprenentes d’entre els seus associats, constituint parelles lingüístiques, oferint les seves activitats als participants o col·laborant puntualment en l’organització d’activitats conjuntament amb els centres de normalització lingüística (com ara les pràctiques lingüístiques de l’alumnat del CPNL o de les parelles lingüístiques).

En el cas de la Garriga, l’entitat Passaltpas ha signat un acord de col·laboració amb l’Oficina de Català pel que fa al Voluntariat per la llengua per difondre no només la llengua, sinó també la cultura. L’entitat, com tothom sap, es dedica a la descoberta i divulgació de danses del món i va voltant per la comarca per fer festa i unir cultures a través del ball. Anys enrere Passaltpas ja havia col·laborat amb l’Oficina de Català muntant una cloenda de cursos i enguany s’està organitzant una nova cita aprofitant que ja fa 30 anys que perdura la gresca de poble en poble.

L’objectiu de signar un acord de col·laboració entre el Voluntariat per la llengua i l’entitat és potenciar la llengua, aconseguir que el català d’una manera o altra sigui visible. Aquestes adhesions tenen una durada de 2 anys en els quals s’intenta treballar plegats ja sigui amb activitats culturals, amb la formació de parelles lingüistes, organitzant grups de conversa...

Per a qualsevol entitat que estigui interessada a formar part del Voluntariat per la llengua pot adreçar-se a l’Oficina de Català, c. Negociant 79, per correu electrònic lagarriga@cpnl.cat o bé fent un truc a 67702550286.