La Garriga se suma al 28-J: Dia pels Drets LGTBI

Última revisió 17-06-2020 15:29
17/06/2020

Una de les accions consistirà en la pintada d’un pas de vianants amb els colors de la bandera LGTBI.

Per simbolitzar que s'avança cap a l’assoliment ple dels drets de les persones LGBTI,  el 18 de juny a les 10 h es pintarà el pas de vianants del passeig Dr. Vich amb els colors d'aquesta bandera. El procés s’enregistrarà en format audiovisual i, més tard, es publicarà a les xarxes socials.

Un cop pintat el pas de vianants, es convidarà les persones que ho vulguin a fer-s’hi fotografies i a compartir-les a les xarxes amb l’etiqueta lagarrigaLGTBI+.

La bandera voltarà pel poble

També com a activitat prèvia al 28 de juny, que és del Dia Internacional pels Drets LGTBI, es penjarà en diversos indrets de la Garriga la bandera LGTBI, que ara el Tribunal Suprem ha prohibit penjar a la façana de l’Ajuntament.

Amb aquesta acció es vol impregnar el poble de diversitat i contra les discriminacions. Tothom que ho vulgui donar suport als drets del col·lectiu podrà fotografiar-se amb la bandera (amb les mesures de seguretat pertinents). La bandera es penjarà, finalment, al pal que hi ha a la plaça de l’Església.

Per acabar, al Ple municipal del proper 30 de juny s’aprovarà una Declaració pels Drets LGTBI+.

Sobre el 28-J

És la data en què es commemora el que es considera l’inici de l’alliberament homosexual arran dels alderulls d’Stonewall (Nova York), quan al 1969 la policia va reprimir durament una revolta iniciada després d’una batuda en un bar gai.

SAI la Garriga

A la Garriga, recentment s’ha aprovat el Pla local d’igualtat de gènere i diversitat sexual, que té entre els seus objectius acabar amb les desigualtats que es donen per raó de gènere.

Una de les accions del Pla és el desplegament de la llei 11/2014 dels drets de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals i d’erradicació de l’homofòbia.  

Per fer-ho possible, ha signat un acord amb la Direcció General d’Igualtat per a la posada en marxa d’un Servei d'Atenció Integral LGTBI, dins el marc de la Xarxa SAI de Catalunya.

Això farà possible, a part d’atendre tothom que ho necessiti i especialment aquelles persones que vulguin denunciar incidents o discriminacions per rar raó d'orientació sexual, identitat sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, tramitar la targeta sanitàira amb el nom sentit i el certificat "Faig constar" a les persones trans* que acredita que aquella targeta coincideix amb el DNI.

Si alguna persona vol demanar hora, pot trucar al 647.51.95.92 i al correu electrònic sai@ajlagarriga.cat. Aquests dies es fa atenció presencial a l’Ajuntament.