Ja es pot veure el tràiler del documental "La Garriga rural. Quan la terra marcava el ritme"

Última revisió 13-03-2014 09:27
13/03/2014

El tràiler del documental “La Garriga rural. Quan la terra marcava el ritme”, que es presentarà el proper diumenge 30 de març, a les 18 h al Teatre de la Garriga-El Patrona ja es pot veure al youtube de l'àrea de Patrimoni. El treball, de prop d’una hora de duració, retrata la Garriga de la primera meitat del segle XX quan el poble i la seva gent “encara anaven al ritme que marcava la terra”.

L’obra realitzada per la productora Sabem.Com, sota la coordinació de l’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament, i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat, també reflecteix la transformació que ha patit el poble al llarg del segle passat amb l’arribada de l’estiueig i el retrocés del sector primari. 

El documental també és una invitació per reflexionar sobre els models de desenvolupament econòmic, sobre la urbanització del sòl i sobre els canvis en els modes de vida i de treball que han suposat la fi de nombrosos paisatges, patrimonis i històries de la Garriga rural. En aquest sentit, el documental també incita a repensar el futur del poble i a considerar quin paper ha de tenir aquest llegat en la Garriga actual.

El documental, que es podrà recollir de manera gratuïta el dia de la presentació o posteriorment a l’OAC, s’ha basat en entrevistes a garriguencs i garriguenques i a persones que han cedit fotografies dels seus arxius personals. Per aquest motiu es vol agrair la col•laboració de: Maria Bulbena Surigué, Jordi Castells Piqué, Joan Rocasalbas Pujol, Esteve Noguera Sanmartí, Pere Espinasa Gironès, Maria Rosa Costa Riera, Jaume Pujol Murgó, Josep Girbau Marquès, Josep Ferrer Mas, Salvador Cañellas Planas, Salut Miró Boatella, Antònia Castelló Salvia, Asunción Oliveras Fàbregas, Joan Mas Gordi de can Torra de la Riba, Teresa Surinyach Lladó, Jaume Oliver Bruy, Jordi Llimargas Marsal, Llull Carbonell López i Eduard Acedo Many.

Vídeos

Tràiler del documental "La Garriga rural. Quan la terra marcava el ritme"