Una trentena de catifes per la Diada de Corpus

Última revisió 06-06-2023 11:59
08/06/2023

Diumenge 11 de juny, la Diada de Corpus omplirà del color de les flors el municipi, amb les catifes elaborades per entitats, escoles i veïnat.

Un any més, els carrers de la Garriga s'ompliran amb una trentena de catifes de flors. També es decorarà la façana de l’Ajuntament, les escales de l’Església i la plaça amb tres catifes rodones. Es farà un mural floral al barri de Dalt i es muntaran tres altars: un al carrer de la Doma (de l’Asil Hospital), i dos més a les places de Santa Isabel (barri de Santa Rita) i de les Oliveres (de la residència del Pilar). També tornarà l’Ou com Balla.

La confecció arrencarà de bon matí, amb l'acompanyament del grup Grallarriga passant pels carrers interpretant el tradicional Toc de Matinades i anunciant, juntament amb la Ginesta i en Clavellot, l’inici de la jornada.

Com ja és tradició també, Ràdio Silenci farà el seu programa especial des de la plaça de l’Església. I al migdia, l'Escola Municipal de Música ha programat actuacions al jardí de la casa Barbey.

Com en altres ocasions, es podrà gaudir del patrimoni garriguenc, amb portes obertes i visites a Can Raspall, al refugi de l’estació, a la Fundació Maurí, al jardí de Can Barbey i a l’església de la Doma.

A la tarda, hi haurà sardanes i els Balls de Corpus, amb el Ball de Cintes i els ballets a càrrec de la Garriga Balla. També hi haurà el lluïment dels entremesos amb els gegants, els capgrossos, els nans i les gralles.

Després de la repicada, tindran lloc l’Ofici, la Processó, el lluïment final del seguici festiu i la clavellada de fi de festa.

I és que, un any més, el Corpus de la Garriga vol unir la tradició i la vessant religiosa de la festa amb la cultura popular i amb la música, buscant així arribar a tots els públics.

Documents adjunts