Torna Sant Violentí al Punt Lila dels instituts

Última revisió 07-02-2022 11:11
07/02/2022

Durant el mes de febrer, el Punt Lila als patis dels instituts convida a reflexionar sobre les trampes de l'amor romàntic, amb l'activitat "Sant Violentí".

Les àrees de Joventut i Igualtat de l'Ajuntament tornen a portar Sant Violentí al punt lila dels instituts, aquest mes de febrer. Consisteix en fer veure que mites de l'amor romàntic, com l'existència d'una mitja taronja, l'amor com a sacrifici, o l'amor que tot ho pot, contribueixen a què s'estableixin relacions de desigualtat entre nois i noies, que poden arribar a derivar en violencia masclista, justificar-la i invisibilitzar-la.

A través d'un simulacre de test, es fa reflexionar les i els joves sobre com han influït i influeixen les pel·lícules de la infància, la literatura, les sèries, els videojocs, la música... posant ènfasi en la importància de les relacions plaents i des del bon tracte.

El Punt Lila dedicat a Sant Violentí passarà pels patis del Sant Lluís Gonçaga, el dia 9 de febrer, del Blancafort, el 14, i del Vil·la Romana, el 16.