Per l'erradicació de la violència envers les dones

Última revisió 04-11-2022 14:07
08/11/2022

Un any més, la Garriga se suma al Dia Internacional contra la violència envers les dones (25N) amb un seguit d’activitats programades al llarg del mes de novembre.

El 25 de novembre és el Dia Internacional contra la violència envers les dones i, un cop més, l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de la Garriga ha preparat tot un seguit activitats, adreçades a diferents sectors de la ciutadania, que volen sensibilitzar sobre les violències masclistes i conscienciar que tothom hi juga algun paper per fer possible la seva erradicació.

Els actes i activitats relacionades amb el 25N arrenquen el 9 de novembre, amb el curs “Interpretació del Patrimoni amb perspectiva de gènere”. Entre el 10 i el 24, al vestíbul de la Biblioteca Núria Albó, s’instal·larà un mural amb materials per tal que tothom pugui dir la seva sobre les violències masclistes.

El dia 11 a la tarda, Can Raspall acollirà la xerrada “Visibilitzant el paper de les dones en els conflictes armats”, a càrrec de L’Etnogràfica. S’hi tractaran temes com el paper de les dones en els conflictes bèl·lics, les dones com a arma de guerra, com a lluitadores o pacifistes. Precisament, aquest és el tema de la propera Mostra d’Art del Dia de les Dones, de la qual ja s’han obert les inscripcions.

L’audiovisual també tindrà el seu espai en els actes del 25N, amb el passi de La boda, el dia 12 a Can Luna, una pel·lícula sobre tràfic de persones amb finalitat d’explotació sexual. A més, també a mitjans de novembre, alumnat de Batxillertat participarà als cinefòrums de les pel·lícules Una joven prometedora, d’Emerald Fenell, i El Acusado, d’Yvan Attal, al cinema Alhambra. Per sensibilitzar el jovent sobre les violències masclistes, també s’instal·larà el Punt Lila als Patis.

Actes a la plaça de l'Església

El dia 18, a la plaça de l’Església es representaran les píndoles feministes ELLES, de La Malencòmica. A més, les alumnes de l’Escola de Dansa Disset ballaran contra les violències masclistes i s’hi instal·larà un photocall per fotografiar-se amb la pancarta que cada persona vulgui crear allà mateix.

El dia 22, al CAP la Garriga, es farà una sessió formativa a càrrec de la jurista, la psicòloga i la treballadora social del SIAD municipal, adreçada al personal administratiu i sanitari del CAP sobre com abordar les violències de gènere des de l’àmbit de la salut.

El dia 23, a la sala de plens de l’Ajuntament, s’oferirà la formació bàsica en violències masclistes adreçada a comerços i entitats “L’abordatge de les violències masclistes és cosa de tot@s” i, a la biblioteca, es presentarà el llibre El miedo de mi vida, de Mónica Muñoz, sobre la violència de gènere.

Pel mateix 25N, s’han programat un cercle de dones a la plaça de l’Església i el concert de Ketekalles, grup format per quatre dones fortes que reivindiquen el paper de les dones als escenaris, a Can Luna.

El dia 30 de novembre, al final del ple municipal, es farà la lectura del manifest del el Dia Internacional contra la violència envers les dones.

A mida que s’apropi el 25N, anireu trobant tota la programació detallada al web www.lagarriga.cat.