Jornades Modernistes

L'Àrea de Patrimoni, Turisme i Promoció Econòmica organitzen les Jornades Modernistes de la Garriga. Una cita que pretén reflexionar, a través de diferents actes lúdics i culturals, sobre el moviment modernista i el que ha significat el seu patrimoni per a la Garriga i el país.

Les Jornades Modernistes indaguen en la figura d'arquitectes que van deixar petja a la Garriga i, alhora, incideixen en alguns personatges clau en la història del moviment.

La música sempre hi té un paper destacat, amb concerts de música de l'època en espais emblemàtics del patrimoni garriguenc. Música, història i patrimoni, doncs, van de bracet en el decurs de les jornades. Durant el cap de setmana també es fan visites guiades, conferències i lectures dramatitzades, entre altres activitats divulgatives.

Tot plegat -la diversitat d'actes, espais i horaris-, amb la voluntat de fer arribar el Modernisme i la seva relació determinant amb la Garriga a tota mena de públic, de manera que tant el públic especialitzat com les famílies o aquelles persones amb inquietuds culturals o ganes de passar una bona estona, trobin una proposta que els satisfaci.

Del 2012 al 2015 les Jornades es van fer al juliol i a partir del 2016, a l'octubre.

Jornades Modernistes 2023

Tornen les Jornades Modernistes de la Garriga, del 13 al 15 d’octubre amb exposicions, actuacions, xerrades, circuits termals, microvisites, fira d’artesania, un sopar al Passeig del 1900, el ball d’envelat...

PROGRAMA

DETALL AGENDA

Les Jornades Modernistes de la Garriga, que se celebren del 13 al 15 d’octubre, arriben a la 12a edició amb algunes novetats.

Les primeres tindran lloc el mateix dia de la inauguració. I és que després d’una xerrada dedicada al termalisme i l’estiueig, a la Casa Colom (Passeig, 39), les jornades arrencaran amb un sopar popular, que tindrà lloc al Passeig, davant del Teatre de la Garriga – El Patronat, organitzat per l’Associació la Garriga Modernista amb el suport de l’Agrupació Sardanista de la Garriga.

Tot seguit, la Puntual Folk oferirà un concert que ens traslladarà a un ball d’envelat de principis del segle XX, amb temes ballables típics del noucentisme que ens permetran conèixer anècdotes de l’època modernista i el fenomen dels indians.

Ja dissabte, entre les activitats programades hi ha la Fira Modernista, amb parades de marxants i artesania, els circuits termals als hotels Balncafort i Termes, les microvisites a l’Illa Raspall, les escenes teatralitzades Seducció modernista, dinamitzacions de carrer, itineraris guiats, concert de pianola...

També es faran dues xerrades: una dedicada al menjar fora de casa, per conèixer el paper de les fondes, hostals i hotels en la transformació de la Garriga, i una altra sobre el teatre líric modernista al municipi.

Al migdia, una passejada modernista convidarà tothom qui vulgui a passar pels carrers del centre de la Garriga vestit d’època.

A la tarda, els jardins de l’Asil Hospital acolliran una ballada de sardanes modernista, amb Lluïsos Cobla, i es representarà en un espai singular l’obra Ventura, un espectacle que ens transportarà a la vida privada d’una família de començaments de segle XX.

Tornen les Festes del Bosc i la desfilada

Dues cites que no poden faltar, diumenge, seran les Festes del Bosc, organitzades per per l’Àrea de Cultura i Societat de la Fundació Universitària Martí l’Humà (FUMH), amb xerrades, música, teatre, tallers i exposicions, i la desfilada modernista, a la plaça de l’Església.

Escalfant motors amb activitats prèvies

Tot i que les jornades se celebren del 13 al 15 d’octubre, per anar obrint boca, aquest cap de setmana, s’han programat algunes activitats prèvies.

Així, divendres 6 d’octubre, membres del taller de costura modernista passaran per les residències de gent gran, lluint vestuari modernista. També s’inaugurarà una exposició de roba infantil modernista, a Can Raspall.

Dissabte 7 d’octubre, es farà una passejada modernista pel mercat amb la col·laboració de l’associació de la Garriga Modernista i a la tarda es projectarà la pel·lícula Sufragistas al Cinema Alhambra.

Trobareu el programa i totes leas activitats detallades de les Jornades Modernistes a www.visitalagarriga.cat

 

Imatges

Vídeos

Vine a les Jornades Modernistes de la Garriga del 7 al 9 d'octubre!!!

Vine a les Jornades Modernistes de la Garriga del 7 al 9 d'octubre!!!

Jornades Modernistes La Garriga resum

VOTV - La Garriga celebra les Jornades Modernistes aquest cap de setmana

VOTV - Tot a punt per unes noves Jornades Modernistes de la Garriga.

VOTV - La forja, protagonista a les Jornades Modernistes de la Garriga.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 13-10-2023 11:32