Cavalcada de Reis

 

Cada 5 de gener, la Garriga s'omple de màgia i il·lusió per rebre els Reis de l'Orient. Diverses carrosses decorades i desenes de patges acompanyen pels carrers del poble a Melcior, Gaspar i Baltasar fins a arribar a la plaça de l'Església. Un cop a la plaça, els Reis fan un parlament i les autoritats els lliuren les claus de les cases del poble.

Posteriorment, tots els nens i les nenes que ho desitgin poden fer-los arribar les seves cartes.

La Cavalcada està organitzada per la Comissió de Reis formada per entitats, personal tècnic municipal, corporació i ciutadania.

Cavalcada de Reis 2024

La calvalcada d'aquest any comptarà amb algunes novetats.

D'una banda, el recorregut de la cavalcada comptarà amb un tram tranquil al carrer Cardedeu, entre el passeig dels Til·lers i el carrer Sant Ramon. Serà un tram en què es baixarà el volum de la música per tal que persones amb diversitat funcional puguin gaudir de la festa. A més, a la plaça, aquest any hi haurà una nova fila, adaptada també a la diversitat funcional, perquè tots els infants de la Garriga puguin gaudir d’aquesta nit màgica. Aquells infants amb necessitats especials podran accedir a Ses Majestats a través d’aquesta fila inclusiva.

D'altra banda, per facilitar la mobilitat al municipi, afectada per les obres de desdoblament de l'R3, el recorregut de la cavalcada canviara lleugerament. La sortida no será al Teatre de la Garriga, sinó al carrer Banys, cantonada amb Rosselló (davant la Moreneta) a les 17.30 hores.

Des d'allà, el recorregut serà el mateix que els darrers anys (davant de la Moreneta al barri de Montserrat, agafarà  Banys, Samalús, Cardedeu, fins a la font de Santa Digna i després agafarà el carrer Calàbria per acabar el recorregut a la plaça de l’Església.)

Un cop a la plaça del'Església, els Reis faran un parlament per a tots els nens i les nenes i l’alcaldessa els lliurarà les claus de les cases del poble.

No oblideu portar el vostre fanalet (que podeu recollir la setmana del 27 al 30 a les carpes dels patges reials o fer en els tallers dels dies 2, 3 i 4 a la Sala d’Exposicions) per guiar els Reis en el seu camí.

 

Un centenar de participants

Com és habitual, acompanyaran als Reis el Mag Garriviu, l'espectacle de girafes de Xirriquiteula, un gran ocell d’Artristras, l’estrella que il·lumina el camí, els tricicles carregats de regals, la carrossa del carbó...

Aquest any, a més, com a novetat, hi haurà una carrossa dedicada a la Pau. En total, un centenar de persones participaran a la cavalcada, en la qual la Comissió de Reis ha estat treballant durant setmanes.

Cal esmentar que no hi participen animals vius i fer un especial agraïment als i les patges, al grup Batukada Repercussió Batec del Congost, al Front Diabolic de la Garriga, a Projecte Mexcla't, a la Policia Local, a Protecció Civil, a l’Associació Agrària, al cos de Bombers i a la Comissió de Reis, per ajudar Ses Majestats a tenir una rebuda i una passejada ben lluïdes.

També cal destacar el Conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i l'Escola Superior d'Imatge Personal Margaret per realitzar les pràctiques de caracterització i maquillatge professional de les activitats de Reis.

La Cavalcada de Reis s’adhereix a la campanya “Baltasar de veritat” de l'entitat Casa nostra, Casa vostra, per la qual el rei Baltasar no porta la cara pintada, com, de fet, ja fa anys que passa a la Garriga. La cavalcada està organitzada per la Comissió de Reis.

Valoració de la Cavalcada de Reis

A través d'aquest formulari podeu proposar millores i suggeriments.

L’enviament de les dades introduïdes en aquest formulari per part de l’usuari, implicarà l’acceptació expressa i sense reserves de la política de protecció de dades personals que figura al peu d'aquesta pàgina.

L’Ajuntament de la Garriga utilitzarà aquestes dades exclusivament per a la prestació del servei o gestió sol·licitada. En cap cas es cedirà o comunicarà a tercers les dades recollides sense consentiment de l'usuari, excepte quan siguin necessàries per a la prestació del servei sol·licitat o siguin requerides per les autoritats públiques competents, de conformitat amb les disposicions legals i reglamentàries aplicables en cada moment.

En qualsevol moment el titular de les dades podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, d’acord amb el que estableix la LOPD i el Reial Decret 1720/2007 de 21 de setembre a l’adreça Plaça de l’Església número 2, 08530, la Garriga.

Així mateix, en cas de produir-se alguna modificació en les seves dades, es compromet a comunicar-nos-ho per escrit amb la finalitat de mantenir les seves dades actualitzades, segons l’article 4 de la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD).

Si voleu veure la informació sobre l'Avís Legal cliqueu aquí.

Imatges

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 22-12-2023 12:16