La Garriga s'adhereix a l'Agenda digital dels municipis de Catalunya

Última revisió 27-07-2023 12:39
27/07/2023

El ple de juliol va aprovar que el municipi s'adhereixi a aquesta iniciativa del Consorci Localret per articular de manera coordinada la transformació digital dels municipis catalans.

La sessió plenària del mes de juliol va tornar a celebrar-se a la sala de plens de la casa consistorial.

Entre els punts debatuts, es va aprovar per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament de la Garriga a l'Agenda digital dels municipis de Catalunya. Tal i com va explicar el regidor de Transparència i Govern Obert, Àlex Gil, "l’Agenda ha de ser un instrument promotor i facilitador per a la concreció d’estratègies, plans, i projectes de transformació digital de manera conjunta i compartida dels municipis".

Així, aquesta agenda té com a objectiu articular la transformació digital dels municipis de Catalunya, per fer front als reptes de present i futur, per assolir majors cotes de qualitat en els serveis oferts, eficiència en la gestió dels recursos públics, i satisfacció de la ciutadania i les empreses en la seva relació amb l’administració. És a dir, ha de servir d’espai de trobada, coordinació i priorització dels reptes i necessitats dels municipis per a la digitalització global dels pobles i ciutats del país.

El Consorci Localret té per missió acompanyar els ajuntaments en la transformació digital dels seus pobles i ciutats, i està composat per 880 dels 947 municipis de Catalunya, les quatre diputacions, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i vint-i-dos consells comarcals.

Mocadors de Festa Major

El ple també va aprovar la subvenció en espècies a Càritas de la parròquia de Sant Esteve per la qual l'entitat repartirà els 3.500 mocadors de Festa Major, a canvi del donatiu que les persones que els recullin vulguin aportar.

Els donatius recollits es destinaran al rebost d'aliments de Càritas la Garriga.

El regidor de Cultura, Xavier Gotanegra va explicar que "malgrat que aquesta col·laboració fa anys que es realitza, calia regularitzar-la, ja que es tracta d'una subvenció nominativa en espècies".

El punt es va aprovar per unanimitat.

Podeu recuperar la sessió plenària en aquest enllaç.

Et pot interessar