La Garriga commemora el 80è aniversari del bombardeig

Última revisió 16-01-2019 14:32
17/01/2019

El dia 29 de gener farà 80 anys del bombardeig que va deixar 15 víctimes mortals a la Garriga. Per commemorar aquest fet i posar en valor la memòria històrica, s’han programat tot un seguit d’actes que arrenquen aquest mes i s’allargaran fins al març.

Com sempre, s’emmarquen dins del projecte La Garriga pel Foment de la Pau 2019.

Tot començarà dissabte 26 de gener, amb la inauguració de la instal·lació Redibujando el Gernika, a l'Església de la Doma, i el concert-homenatge a les víctimes B-80/15, amb Jana Sirés, Gospel Joy la Garriga i la col·laboració d'alumnes i mestres de l'Institut Vil·la Romana, a Can Ramos.

Diumenge 27 tindrpa lloc un acte institucional, a l’Església de la Doma, que comptarà amb l’actuació de Marina Rosell i la descoberta de la nova senyalització memorial de la fossa comuna del cementiri vell. També hi haurà un record a les víctimes del bombardeig, el dia 29, al refugi de l’estació.

El Teatre de la Garriga – El Patronat serà escenari de dues obres emmarcades també en la commemoració: l’òpera La Maternitat d’Elna i Màtria. El paper de les dones en el conflicte també quedarà palès en les teatralitzacions que es faran al refugi antiaeri, o amb l’espectacle teatral A l’ombra dels fusells. Dones que creen història, que tindrà lloc al refugi. Allà mateix, es representarà l’espectacle 36+1, un relat en primera persona de l’experiència de la guerra.

Les històries locals seran protagonistes en una xerrada que oferirà La Garriga Secreta, i en la ruta guiada Respostes i memòries del bombardeig.

També hi ha programat el taller familiar El cel de Rosanes ple d’ocells de ferro, una manera d’aproximar el conflicte a infants i joves. A més, es portarà la commemoració als centres educatius, amb un seguit de rutes i activitats creades amb aquest objectiu.