Inauguració de la nova museografia del refugi antiaeri

Última revisió 22-01-2018 13:00
22/01/2018

El proper diumenge 28 de gener, a les 11 h, s’inaugurarà la nova museïtzació del Refugi Antiaeri de l’Estació de la Garriga. Després de 10 anys, l’equipament municipal renova totalment la seva proposta de ruta guiada.

Durant la jornada s’oferiran visites express, que permetran fer un tast de la nova museïtzació a totes les persones que hi assisteixin.

La nova museografia canvia el fil de la història que s’explica a les persones visitants. A partir d’ara, es farà un viatge que va des l’estiu de 1938 a l’1 de febrer de 1939, quan va entrar l’exèrcit franquista a la Garriga. L’element més destacat és un nou audiovisual que permet entrar de ple en una escena situada el dia 30 de gener de 1939, l’endemà del bombardeig, a dins del refugi.

La inauguració serà l’activitat inicial del cicle la Garriga pel Foment de la Pau 2018, que s’estructura en dos períodes: entre gener i març, al voltant de la commemoració del bombardeig feixista del poble (el 29 de gener de 1939), i entre setembre i novembre, a l’entorn del Dia Internacional de la Pau (21 de setembre).

Si en els dos últims anys el fil conductor de les activitats han estat les persones refugiades i el paper de la dona en la guerra i en la pau, enguany la idea central del cicle serà parlar dels conflictes: el laboral i de classes, el polític i ideològic, el nacional. De la mateixa manera que els conflictes són constantment presents en la nostra realitat, també ho són les iniciatives d’entesa i les possibilitats de resoldre’ls. Per aquest motiu, el cicle, també abordarà els conflictes des del punt de vista de les solucions.