Guia per a la prevenció de l'assetjament sexual

Última revisió 29-07-2021 12:04
29/07/2021

L'Ajuntament disposa d'un document d'ús intern del personal municipal que vol contribuir a detectar i prevenir els casos d’assetjament sexual, per raó de sexe, d'orientació sexual i d'identitat i expressió de gènere.

La Guia per a la Prevenció de l’Assetjament Sexual, per Raó de Sexe, d’Orientació Sexual, d’Identitat i Expressió de Gènere és neix com una de les accions previstes en el Pla Intern d’Igualtat Dona-Home de l’Ajuntament. Per dur-les a terme, es va constituir un grup de treball que, en els darrers mesos, ha estat elaborant la guia.

Amb aquest guia, es vol contribuir a la capacitació de totes les persones que treballen a l'Ajuntament per a la identificació i l'actuació davant de casos d'assetjament sexual, per raó de sexe, d'orientació sexual i d'identitat i expressió de gènere, així com promoure una cultura de treball lliure de violències masclistes. S’ha creat, a més, un correu electrònic on, de forma totalment confidencial, es poden fer arribar consultes, suggeriments i denúncies vinculades amb aquest tema.

El document és accessible als espais de treball comuns de tot el personal, tant en versió en línia com en paper.

L'Ajuntament disposa des de fa anys, d'un Protocol de prevenció i abordatge de l'assetjament sexual i per raó de sexe, que es preveu que es pugui actualitzar a partir del darrer trimestre de l'any, constituint també un grup de treball conformat per representants de diverses àrees municipals.