Es constitueix el Consell d'Adolescents

Última revisió 19-12-2018 15:31
20/12/2018

Des d’aquest 18 de desembre, s’ha posat en marxa el primer Consell d’Adolescents de la Garriga, un nou òrgan de participació format per joves de 12 a 16 anys que neix amb l’objectiu de continuar la tasca engegada pel Consell d’Infants.

Els nois i noies que en formen part podran exercir el seu dret a participar, a expressar idees i pensaments i podran proposar accions per a transformar el municipi.

El Consell d’Adolescents comença, en aquesta primera “edició”, amb alumnes de 1r i 2n d’ESO dels Instituts Vil·la Romana, Manuel Blancafort, Sant Lluís Gonçaga i ISCAT, i la intenció d’incorporar cada any un curs més, fins a arribar a 4t d’ESO.

En l’acte de constitució del Consell, l’alcaldessa, Meritxell Budó, i la regidora d’Ensenyament, Meritxell Coma, van destacar la importància de donar veu aquest sector de la població, sovint silenciat, i van encoratjar els consellers i conselleres a treballar pel municipi.

Amb la creació d’aquest òrgan la Garriga es posiciona com un dels primers municipis amb comptar amb un Consell d’Adolescents. I és que actualment, a Catalunya, del centenar de consells constituïts, només un 12 % són d'adolescents.

Et pot interessar