Els terrenys de la SATI acolliran nova indústria

Última revisió 07-10-2022 12:26
29/09/2022

El ple del mes de setembre ha aprovat definitivament l'Estudi de detall de la Unitat d'Actuació UA-3 de la Garriga.

L'estudi detalla les qüestions urbanístiques de la unitat formada pels terrenys que ocupava la SATI, mantenint l’ús de gran indústria. Tal i com ha explicat la regidora de Territori, Neus Marrodan, "no ens podem permetre perdre activitat econòmica nova al municipi". I és que l'aprovació del document suposa fer un pas més per tal que s'hi pugui instal·lar nova indústria a la zona.

El punt s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups, excepte la CUP, que hi ha votat en contra. El seu portaveu, Pep Tarradas, ha justificat el seu vot argumentant que "repensar la sati era clau per solucionar problemes de mobilitat, d'habitatge, i de respecte pel patrimoni rural i natural".

Carlos Martín, del PSC, ha declarat que "teníem una ferida amb la SATI" i malgrat des del seu grup s'haguessin plantejat altres usos, "cal ser sensats i aquesta es una solució molt digna per aquest espai".

Per part de Ciutadans, Ángel Guillén ha considerat l'aprovació del punt com un fet "positiu per la Garriga, ja que hi haurà gent que podrà treballar" en aquesta nova indústria.

Qüestions econòmiques

El ple de setembre ha servit també per donar compte i aprovar diversos punts relatius a l'àrea d'Hisenda, entre els quals, una modificació (suplement) de crèdit, finançat amb romanent de tresoreria pel qual es destinen un total de 23.300 € a la implementació de la Relació de Llocs de Treball de l'Ajuntament i a l'Associació Agrària la Garriga per al control cinegètic del porc senglar. També s'ha aprovat el Compte General de l'exercici 2021, integrat pel pressupost municipal de l'entitat i de l'Organisme Autònom de Mitjans de Comunicació (OAMC).

D'altra banda, també s'ha aprovat la imposició de penalitats a la contractista de gestió de serveis públics de la piscina municipal per un import de 4.500 euros per no complir un acord del contracte.

Tres mocions debatudes

El ple de setembre ha aprovat una moció per exigir inversions pendents i millores al sistema de Rodalies, amb els vots d'ERC, Junts per la Garriga i la CUP (que la presentaven), juntament amb els dels regidors i regidora no adscrits, i amb els vots en contra de PSC i l'abstenció de Ciutadans. Podeu consultar-la en el document adjunt.

En la sessió plenària de setembre s'han debatut dues mocions més: d'una banda, una presentada per ERC i la CUP per l'aprovació del manifest de l'acord social per l'amnistia i l'autodeterminació, aprovada amb els vots a favor de Junts per la Garriga i els regidors i la regidora no adscrits, i els vots en contra del PSC i Ciutadans.

D'altra banda, s'ha aprovat una moció presentada pel PSC, contra l'ocupació il·legal d'habitatges als municipis de l'arc metropolità de Barcelona. Ha comptat amb els vots a favor de Junts per la Garriga, Ciutadans i la regidora i els regidors no adscrit. En contra hi han votat ERC i la CUP.

Documents adjunts

Et pot interessar