El teatre es converteix en un cabaret!

Última revisió 21-07-2023 13:11
25/07/2023

Divinas presenta Moonlight Serenade, un cabaret llunàtic ple d'humor, absurd, poesia, màgia i reivindicació. La companyia ens parla del seu espectacle i la seva trajectòria.

Divinas són la Carla Mora, la Irene Ruiz i la Susana Torregrosa, una companyia que porta als escenaris música que ens trasllada a altres èpoques. Van fer la seva residència al Teatre de la Garriga - El Patronat i, en aquesta Festa Major, tornen a pujar a l'escenari garriguenc amb Moonlight Serenade, que elles mateixes defineixen com "un cabaret llunàtic". Les podreu veure dissabte 29 de juliol, a les 19 h, al Teatre de la Garriga, El Patronat.

Divinas combineu el cabaret amb l’humor. Com va sorgir el projecte i perquè us vau decantar per aquest estil?

Ens vam conèixer en un curs de reconnexió amb la feminitat a la muntanya. Un punt de partida on vam veure que totes tres patim de nostàlgia d’allò que no hem viscut. Som apassionades de la història i les històries humanes, i ens ha agradat sempre mirar al passat. 

Procedim de diferents disciplines artístiques, i en el camí de trobada, vam veure que el cabaret ens donava llibertat i la possibilitat d’encabir les inquietuds de totes tres. Cantem, ballem, fem claqué. I hi ha humor, i reflexió, i poesia. 

El cabaret té una manera directa d’arribar al públic, la quarta paret es trenca sovint, i permet apropar-se i jugar. I l’humor, per a nosaltres, és la millor manera de parlar de la duresa de la vida i de la bogeria humana.

Definiu Moonlight Serenade com un cabaret llunàtic. Què hi trobarà el públic?

Hi trobaran cançons que han format part de la trajectòria de Divinas cantades a tres veus. Cançons de la primera meitat del segle XX, acompanyades per Federico Mazzanti al piano i Juli Aymí al clarinet i dirigit per Martí Torras Mayneris.

És una serenata nocturna a la llum de la Lluna, far que ens il·lumina i ens trastoca a parts iguals. Surrealista, perquè a la Lluna tot és a l’inrevés de com funciona aquí. 

Un nou muntatge més actual, més femení i més boig. Sense perdre el caràcter retro que defineix la carrera de Divinas, fem picades d’ullet a l’actualitat i us cantem a cau d’orella.

Heu estat companyia resident al Teatre de la Garriga – El Patronat. Què us suposa actuar aquí i per Festa Major?

Ens fa molta il·lusió tornar a la Garriga i sobretot tornar al Patronat. Tenim molt bons records dels anys que vàrem ser companyia resident i tenim moltes ganes de poder tornar a trepitjar aquest escenari. A més, per Festa Major, què més podem demanar! Tenim moltes ganes de compartir amb el públic de la Garriga aquesta estona i passar-ho d’allò més bé.

Et pot interessar