El projecte ACADA segueix endavant amb la signatura de diversos convenis

Última revisió 23-10-2023 11:24
25/10/2023

L’Ajuntament de la Garriga ha signat convenis de col·laboració amb els instituts i amb diverses empreses i entitats de la Garriga per a la realització de les activitats practiques del projecte ACADA.

Durant aquest primer trimestre de curs s’han firmat convenis amb les empreses GRSana La Garriga S.L, 7iTria S.L.U., Teno Menjadors S.L., M-Penta Serveis i Més, S.L., l’escola Tagamanent, la llar de l’Escola Sant Lluís, l’Asil Hospital, l’Ajuntament de Figaró i Taller Nadal Motors, a més de les empreses gestores de l’escola bressol municipal les Caliues, Serveis per a la Infància Créixer Junts i de la piscina, IGEBCN, S.L. Els equipaments municipals que acolliran alumnes són la Biblioteca Núria Albó, els pavellons esportius de Ca n’Illa i can Violí, Can Luna i els tallers d’infants de l’EMAD.

25 anys d'ACADA

ACADA és un projecte singular de diversificació curricular adreçat a alumnes de 4t d’ESO dels tres centres de secundària de la Garriga (Institut Vil·la Romana, Institut Manuel Blancafort i Escola Sant Lluís), que comparteixen l’escolarització ordinària amb la realització de tallers artístics i d’activitats pràctiques en equipaments municipals i en empreses externes. Sorgeix d’un conveni marc entre el Departament d’Educació de la Generalitat, com a responsable d’aquesta mesura d’atenció educativa i l’Ajuntament de la Garriga que s’encarrega de la realització dels tallers i l’organització de les activitats externes.

Un total de 480 alumnes han participat fins ara en aquest projecte, que aquest curs celebrarà els seus 25 anys de funcionament, i que s’ha anat modificant per a donar resposta a les necessitats canviants dels centres i del perfil de l’alumnat.

El curs s’organitza amb una rotació trimestral que permet que tots els alumnes puguin realitzar els tallers de Fusta, Tècniques artístiques i Multimèdia, el taller d’Entorn i la realització de les activitats pràctiques en tres àmbits professionals diferents.

Com a novetat, els 23 alumnes que hi participen al projecte aquest curs 2023/2024 realitzaran pràctiques en els menjadors de les escoles de primària, l’escola bressol i l’Asil Hospital, que es complementaran amb una formació organitzada per l’àrea de Salut de l'Ajuntament per a obtenir el certificat de Manipulació d’aliments.

Et pot interessar