Desenes de persones assisteixen a l'espectacle "La Garriga, a la guerra"

Última revisió 29-01-2014 15:21
28/01/2014

Desenes de persones van assistir a l’espectacle de Nats Teatre “la Garriga, a la guerra”, que es va representar el passat 26 de gener als carrers del voltant de l’església. L'obra, que es va estrenar fa cinc anys, mostrava la vida dels garriguencs i garriguenques abans del fatídic esclat de les bombes l’any 1939. Aquest va ser el primer dels actes, organitzats per l’Ajuntament, per commemorar el 75è aniversari del bombardeig feixista de la Garriga.

La programació també compta amb un acte institucional el dia 29, just en el moment de l’esclat de les bombes, a les 14.45 h, davant el refugi antiaeri de l’estació. El 30 de gener s'inicia un cicle de xerrades que es faran a Can Raspall a les 20 h amb Pelai Pagès i versarà sobre les causes del conflicte. Se’n farà una altra el dia 6 a càrrec de Ricard Vinyes, que girarà al voltant de les conseqüències de la guerra, la repressió i la postguerra; i la darrera, que es farà el dia 13 a càrrec de Joan Garriga, concretarà i explicarà com va ser el conflicte al Vallès Oriental.
Tancarà la programació d’enguany la presentació, el dia 15 de febrer, del documental “Ni perdono ni oblido”, fruit d’un treball de recerca de Joan Giralt, alumne de l’institut Vil·la Romana.
Durant aquests dies, la façana de l’ajuntament s’ha ambientat amb algunes imatges de la guerra i la postguerra a la Garriga.

Et pot interessar