Comencen les obres d'ADIF per al desdoblament de la via

Última revisió 28-07-2022 14:15
28/07/2022

ADIF comença els treballs previs a les obres de desdoblament de la línia R3, millorant l’accessibilitat del pas que hi ha per sota les vies a l’avinguda Onze de Setembre i refent un tram del mur que delimita la via a la Ronda del Carril, a tocar del pas a nivell.

En primer lloc, i inclòs en el projecte de supressió de passos a nivell, es començarà amb les obres de millora de l’accessibilitat del pas que hi ha per sota les vies a l’avinguda Onze de Setembre. L’obra millorarà la connexió des del Passeig cap a la zona escolar i esportiva de can Violí, ja que eliminarà les escales que hi ha a hores d'ara i reduirà, fins on es pugui, el pendent de la rampa que es generi. Per dur a terme l’obra caldrà tallar un carril de l’avinguda Onze de Setembre i per això s’instal·laran semàfors per donar pas alternatiu als vehicles. ADIF informa que les obres duraran tres mesos, aproximadament.

D'altra banda,com a part de les obres de duplicació de via, ADIF farà de nou el mur de la Ronda del Carril que delimita les vies en un tram d’uns 200 metres després del pas a nivell, al cantó de ponent, entre els carrers Mina i de l'Ametlla. Les obres comportaran una reducció temporal de l’ample de la calçada i per això caldrà suprimir l’aparcament mentre durin els treballs, que tenen un termini previst de dos mesos. Tot plegat es fa per millorar la seguretat de la infraestructura viària.

A petició de l’Ajuntament les obres s’inicien fora d'època escolar per minimitzar al màxim les afectacions a la mobilitat de la zona.

Aquestes dues obres són les que enceten l’execució dels projectes de duplicació de la via, de millora de l’estació i de supressió dels passos a nivell. Segons ADIF, aquests treballs tindran continuïtat i, properament, es planificaran les següents actuacions de cara al proper hivern.