Comencen les obres al clavegueram de la Carretera de l'Ametlla

Última revisió 21-05-2021 11:00
21/05/2021

Aquest mes de maig, s’han iniciat les obres per a la millora del clavegueram del barri de Montserrat i de Ca n’Illa per tal d'augmentar el cabal del clavegueram i la recollida d’aigua de la pluja.

L'objectiu és solucionar els problemes d’inundacions que es donen a la zona en episodis de fortes pluges.

El projecte contempla principalment la construcció d'un nou tram de col·lector fins al riu Congost, la construcció de nous pous de registre i la col·locació de nous embornals per millorar la captació d'aigües des del Passeig fins al carrer Banys i evitar que vagin a parar a la zona de la Carretera Nova i el carrer Satèl·lits. Així mateix, també es col·locaran noves canalitzacions, amb un diàmetre més ampli, d'1 metre, de manera que permetran un millor pas de l'aigua. A més, s'instal·larà un col·lector de residus sòlids per evitar l'abocament lliure al riu.

Els treballs donaran continuïtat a les obres per ampliar el clavegueram realitzades fa uns anys al carrer Satèl·lits amb la carretera Nova.

Amb aquestes actuacions, l'aigua de la pluja anirà a parar a una altra xarxa amb sortida al Torrent de Malhivern.

Les obres s’allargaran entre 3 i 4 mesos i tenen un cost de gairebé 400.000 euros.

Trobada veïnal

La reforma del clavegueram es va presentar aquest dijous al vespre a la Trobada Veïnal amb els barris de Montserrat, el Passeig i Ca n'Illa, una reunió que també va servir per donar resposta a les peticions i propostes que el veïnat d'aquesta zona va fer en l'anterior trobada, ara fa un any.

Així, l'alcaldessa, Dolors Castellà, i la regidora de Territori i Via Púlbica, Neus Marrodan, van parlar als veïns i veïnes de les actuacions realitzades referents a mobilitat, senyalitzacions i circulació de vehicles, a la col·locació de bancs i a les millores en neteja i a les zones enjardinades. També es van explicar les properes actuacions de substitució d'arbres malalts, així com de millora de l'enllumenat als carrers Banys i Sancho Marraco.

Al seu torn, les persones que van participar en la trobada van poder fer arribar noves inquietuds a l'equip de govern de l'Ajuntament, que van ser de nou recollides per tal de donar-hi resposta. Algunes d'aquestes peticions van fer referència a les escombraries llençades fora de lloc o a voreres malmeses.