Treballs nocturns d'ADIF

Última revisió 20-09-2023 13:56
20/09/2023

ADIF ha comunicat en una reunió celebrada aquest dimecres al matí que realitzarà obres en horari nocturn fins a finals de setmana a la Ronda del Carril.

Dilluns a la nit, ADIF va iniciar uns treballs en horari nocturn, a la ronda del Carril entre l’avinguda Pau Casals i el carrer Nadal. L’obra consisteix en la demolició del mur de separació de la via del tren. Com que l’actuació nocturna no havia estat comunicada, consensuada, ni autoritzada per l’Ajuntament, el dimarts a la nit, quan es van reprendre els treballs, es va fer aturar l’obra.

Aquest dimecres, 20 de setembre, l’Ajuntament s’ha reunit amb representants d’ADIF per demanar explicacions sobre l’actuació i la manca de comunicació prèvia. L’entitat ha explicat que es tracta d’una obra que requereix tallar el corrent de la catenària i per no afectar el pas de trens, només es pot fer de nit, que és quan no hi ha servei. També ha concretat que està previst que l’actuació s’allargui tres nits més, ja que aquest és el temps mínim per fer la demolició.

Amb tot plegat, les tres properes nits, s'ha consensuat que ADIF acabarà l’obra en horari nocturn.

Informació de les afectacions

Cal remarcar que en la reunió celebrada, s’ha exigit a ADIF que informi i comuniqui amb antelació a l'Ajuntament totes les actuacions on es preveuen afectacions, en especial les nocturnes, ja que han de ser autoritzades.

Des del consistori se seguirà informant prèviament de les obres i afectacions, tal i com s'ha fet amb les darreres actuacions.