Una delegació libanesa visita la Garriga

Última revisió 13-12-2023 13:51
15/12/2023

Es tracta de representants del projecte "Promoció de la justícia de gènere i el treball digne per a les dones al Líban", subvencionat per l'Ajuntament a través de l'entitat Fundació Pau i Solidaritat-CCOO.

La delegació libanesa del projecte "Promoció de la justícia de gènere i el treball digne per a les dones al Líban", de la Fundació Pau i Solidaritat – CCOO, i subvencionat per l'Ajuntament, va visitar la Garriga aquest dimecres al matí.

Castro Abdallah, president del sindicat FENASOL (Federació Nacional de Sindicats de Treballadors i Assalariats del Líban), i Farah Abdallah, advocada en cap de la unitat jurídica i responsable de projectes de la mateixa entitat, van assitir a una recepció, a la sala de plens de l'ajuntament.

Allà, van explicar al regidor de Cooperació, Carlos Martín, el segon tinent d'alcaldia, Álex Valiente, i les regidores Montse Llobet i Carol Espada, la seva tasca dins el projecte, que pretén promocionar la justícia de gènere i econòmica al Líban per a les dones treballadores domèstiques migrants (TDM) i dels sectors tèxtil i agrícola, en què bona part de les treballadores son dones refugiades sirianes i/o palestines. Mitjançant diverses línies d’acció (assessorament legal, accions formatives i de de sensibilització, conscienciació i incidència pública i política), es treballa per a la millora de les seves condicions de vida i laborals .

A la recepció també va assistir Quim Fornés, representant de la de la Fundació Pau i Solidaritat – CCOO al Consell Municipal de Cooperació al Desenvolupament.

Durant la visita de la delegació a Catalunya, es va organitzar la jornada "Les noves formes de semiesclavitud moderna: la kafala al Líban", a Barcelona, on es va visualitzar el documental La Kafala: esclavitud al segle XXI. També es va organitzar una taula rodona a Tarragona.