S'instal·laran càmeres de vigilància a les entrades de la Garriga

Última revisió 06-05-2019 13:49
22/10/2018

Properament, s’instal·laran càmeres de seguretat a les entrades de la Garriga, amb la finalitat de registrar les matrícules dels vehicles que accedeixin al municipi i poder actuar en cas que es trobin en una base de dades policial on consti que han comès algun delicte o infracció.

Així s’ha dit a la Junta de Seguretat Local, celebrada aquest octubre a l’Ajuntament. Per ara, es col·locaran càmeres a les rotondes de les entrades nord i sud i a la sud de la nacional 152, tot i que s’està estudiant la possibilitat d'instal·lar-ne alguna més.

A la Junta de Seguretat Local, on han participat la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i l’alcaldessa, Meritxell Budó, s’han repassat les dades del darrer any, per tal de planificar l’estratègia policial dels propers 12 mesos.

Així, s’ha constatat que a la Garriga s’ha produït un augment dels delictes d’estafa (amb un total de 132, arribant a suposar el 25,7% del total de delictes). S’ha notat una increment destacat pel que fa a les estafes per Internet, de manera que s’ha acordat treballar pel que fa a la comunicació i la sensibilització al voltant d’aquest aspecte.

També s’ha donat, en el darrer any, un creixement dels robatoris en domicilis, tot i que en menor mesura que a altres municipis de la comarca. Així, s’ha passat dels 64 als 95. En aquest sentit, també es farà una campanya per demanar la col·laboració ciutadana pel que fa a les mesures de seguretat passiva (alarmes, reixes...).

Junta Seguretat Local
Junta Seguretat Local