Seguim impulsant l'oli de Vera

Última revisió 27-01-2023 13:06
27/01/2023

La Garriga ha acollita una nova trobada dels agents que treballen pel reconeixement de la DOP Oli del Vallès.

Aquest dijou 26 de gener, Can Luna va ser el punt de trobada de productors, productores, alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores dels municipis que impulsen el reconeixement d'aquest producte vallesà: la Garriga, l'Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Cànoves i Samalús, les Franqueses del Vallès, Sant Feliu de Codines, Santa Eulàlia de Ronçana, Palau-solità i Plegamans i Sentmenat.

L'alcaldessa de la Garriga, Dolors Castellà, que va fer d'anfitriona de la trobada i va obrir l'acte, va destacar que "la DOP se la mereixen els productors però també els consumidors" i va afegir que "per molt q les administracions creiem que tenim un producte fantàstic, que és una oportunitat, que podem parlar del projecte Arrela't, del km 0... sense la implicació dels productors, això no té cap sentit".

A la reunió hi van participar també Álex Valiente, conseller Comarcal de Turisme i Sector Agroalimentari del CCVO, Josep Pena, director dels Serveis Territorials a Barcelona, Marta Esparza, cap del Servei de Coordinació i Gestió Territorial a Barcelona , Carina Amigo, cap del Servei de Promoció de la Qualitat Agroalimentària i Dèlia Colomer, responsable de Distintius de Qualitat, de la Generalitat.

Valiente va explicar que porten temps treballant en potenciar aquest projecte "perquè es una forma més d'atraure visitants a la nostra comarca i de mostrar els nostres prodcutes, en aquest cas, un oli de qualitat".

L'acte va servir també per presentar la recent constituïda Associació de Productors d’Oli d’Oliva Verge del Vallès, a càrrec de la seva presidenta, Rosa Maria Pérez de Viver, de la Masia de Can Viver.

L'objectiu d'aquestes trobades és seguir avançant en les accions encaminades cap al reconeixement de la DOP “Oli d’Oliva del Vallès”.

Al Vallès Oriental es calcula que hi ha unes 13.000 oliveres d'aquesta varietat en un total de 170 hectàrees conreades. El 80% es concentra en només quatre municipis: la Garriga, Bigues i Riells, Caldes de Montbui i Sentmenat. L’oli de Vera es caracteritza per la seva durada i baixa acidesa que el converteixen en un oli amb un potencial de producte de qualitat.